Subiectele la Olimpiada Naţională de Biologie 2015. Cine sunt câştigătorii competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medalia de aur la Olimpiada Naţională de Biologie, gazduită în acest an de oraşul Târgu-Mureş, a ajuns la elevii din judeţele Cluj, Prahova, Dolj şi Neamţ. Câştigătorii urmează să fie premiaţi în această seară, iar joi cei mai buni dintre concurenţi vor susţine proba de baraj, pentru calificarea în lotul de internaţională.

Olimpiada Naţională de Biologie 2015, care se desfăşoară în perioada 5-9 aprilie la Târgu-Mureş, a reunit 250 de elevi din clasele a VII-a şi din toate clasele de liceu. 

Câştigătorii competiţiei sunt Adela Andreea Ţigănilă, elevă în clasa a VII-a în judeţul Cluj, Bianca Ţenea, elevă în clasa a IX-a în judeţul Prahova, Geoge Maier, elev în clasa a X-a în judeţul Cluj, Alexandra Negoescu, elevă în clasa a XI-a în judeţul Dolj şi Georgeana Ţuculeanu, elevă în clasa a XII-a în judeţul Neamţ.

Olimpiada este compusă din două probe: teoretică şi practică. Proba teoretică are o durata de trei ore, iar proba practica de două ore şi este obligatorie numai la etapa naţională a olimpiadei, la celelalte etape aceasta fiind opţională.

Pentru etapa naţională a olimpiadei se califică, din fiecare judeţ/Bucureşti un număr de elevi corespunzător  tabelului cu loturile judeţene, numai dacă aceştia au obţinut cel puţin 70% din punctajul maxim acordat rezolvării subiectelor de la etapa judeţeană. Numărul locurilor atribuite fiecărui inspectorat şcolar judeţean, respectiv Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti se stabileşte în conformitate cu metodologia. Astfel, fiecare  inspectorat judeţean primeşte cinci locuri, câte unul pentru fiecare an de studiu. Face excepţie de la această regulă ISMB care primeşte câte trei locuri pentru fiecare an de studiu, în total 15 locuri.

Componenţa lotului naţional se decide joi

Joi, participanţii care au avut cele mai bune rezultate vor intra din nou în competiţie pentru a susţine proba de baraj, care îi poate califica în lotul naţional. Pregătirea lotului naţional de biologie se va face, centralizat, de cadre didactice universitare, pe o perioadă de patru săptămâni: două săptămâni de pregătire teoretică şi două săptămâni de pregătire practică.

În restul timpului, pregătirea elevilor se va desfăşura, individual, cu profesorii de la clasă sau de la centrul de excelenţă. Comitetul Internaţional de Olimpiadă atribuie, anual, fiecărei ţări participante câte patru locuri. Numărul de locuri nu poate fi suplimentat.

 Subiecte Olimpiada Naţională de Biologie 2015

Subiecte Olimpiada Naţională de Biologie proba teoretică clasa a VII-a

Subiecte Olimpiada Naţională de Biologie proba teoretică clasa a IX-a

Subiecte Olimpiada Naţională de Biologie proba teoretică clasa a X-a

Subiecte Olimpiada Naţională de Biologie proba teoretică clasa a XI-a

Subiecte Olimpiada Naţională de Biologie proba teoretică clasa a XII-a

Baremele de corectare si subiectele pentru proba practică pot fi consultate aici.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite