Pregătire Evaluare Naţională 2021. Cum te poţi pregăti online pentru examenele de anul acesta

Pregătire Evaluare Naţională 2021. Cum te poţi pregăti online pentru examenele de anul acesta

Internetul oferă resurse gratuite de instruire pentru elevii interesaţi să ia note mari la examene

De foarte mulţi ani, meditaţiile particulare la materiile de examen sunt formula de succes prin care cei mai mulţi elevi de clasa a VIII-a ajung să ocupe un loc în liceul dorit. Pentru cei ai căror părinţi nu-şi permit o astfel de cheltuială deloc neglijabilă există variante gratuite de pregătire online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul unei ore de meditaţii private începe de la 100 de lei, în funcţie de numărul de copii acceptaţi de profesor să participe la o şedinţă. Sistemul şcolii paralele funcţionează de zeci de ani şi a luat o şi mai mare amploare în timpul pandemiei când cursurile în format clasic au fost suspendate. 
 
Deşi, teoretic, Legea Educaţiei naţionale prevede încă din 2011 existenţa unei platforme de e-learning care ar fi putut fi un sprijin real pentru elevi în acest context, aceasta încă nu este funcţională. Sătui să mai aştepte ajutorul autorităţilor din educaţie, şcolarii din Consiliul Naţional al Elevilor s-au concentrat şi au creat propria platformă la care orice elev poate avea acces dacă se înscrie. 
 
Platforma Vreau la examen are ca scop să-i ajute pe elevii care se pregătesc să suţină examene de Evaluarea Naţională, dar şi de Bacalaureat în acest an. Conţinutul este format atât din testele de antrenament publicate de Ministerul Educaţiei, lecţii schematizate la materii precum Limba şi literatura română, Matematică şi altele, dar şi materiale realizate de o echipă de voluntari, după programa studiată la clasă. La secţiunea tips & tricks, elevii găsesc şi câteva articole referitoare la concentrare şi învăţare rapidă. 
 
O a doua variantă de pregătire gratuită online tot pe bază de înregistrare este cea derulată de profesorul Ionel Jitaru pe blogul personal. Aici, elevii găsesc atât modelele de teste de clasa a VIII-a şi Bac de anul acesta, cât şi rezolvarea acestora, aproape simultan cu postarea lor pe site-ul Ministerului Educaţiei. 
 
O a treia variantă de pregătire gratuită este cea oferită de un grup de elevi cu rezultate excepţionale la matematică de la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” şi de la Liceul Internaţional de Matematică din Bucureşti.  
 
Lecţiile ţinute pot fi urmărite atât pe Facebook – matex.xyz, cât şi pe Instagram – matex.xyz, unde sunt înregistrate şi postate. 
 
Citeşte si:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările