ONAC explică de ce nu au fost achiziţionate cele 250.000 de tablete pentru elevi: Nu au fost depuse oferte conforme

ONAC explică de ce nu au fost achiziţionate
cele 250.000 de tablete pentru elevi: Nu au fost depuse oferte conforme

Ministerul Educaţiei a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), criticat de Guvern pentru licitaţia dezastruoasă privind cele 250.000 de tablete destinate elevilor, susţine că achiziţia s-a împotmolit din cauza termenlor de livrare prea relaxate propuse de firme.

ONAC arată că doar trei dintre cele nouă loturi ale licitaţiei au fost câştigate, firma care a depus oferta conformă pentru toate cele trei fiind Orange România S.A., iar pentru celelalte şase loturi nu au fost depuse oferte conforme, relatează Libertatea.
 
 “La momentul prezentului, ONAC se află în perioada de 11 zile când se pot depune contestaţii, aferentă procedurii, iar în cazul în care nu vor exista contestaţii, pe data de 8 septembrie se poate încheia acordul-cadru cu societatea declarată câştigătoare pentru cele trei loturi: Regiunea Bucureşti-Ilfov, Regiunea Centru şi Regiunea Sud, respectiv Orange România. În total, au fost 9 loturi, iar pentru celelalte şase va trebui reluată licitaţia, fiindcă nu au fost oferte conforme cu termenul foarte scurt de livrare – practic, ofertele au avut termene de livrare diferite faţă de cele solicitate de Ministerul Educaţiei în caietul de sarcini”, se arată în răspuns.
 
În urmă cu câteva zile, primul-ministru Ludovic Orban anunţă că va schimba conducerea Oficiului National pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), anunţul fiind făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea de cursuri şcolare online.
 
Ministerul Educaţiei a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările