Nu toţi copiii din mediul rural au acces la internet pentru a participa la cursuri online. Pe ce loc se află România între statele UE la acest capitol

Nu toţi copiii din mediul rural au acces la internet pentru a participa la cursuri online. Pe ce loc se află România între statele UE la acest capitol

Imagine: Adevărul / Călin Gavrilaş

Un procent de 84 la sută dintre gospodăriile din mediul rural autohton au acces la internet, în comparaţie cu media europeană de 90 la sută, arată un studiu al Eurostat, citat de Monitorul Social. Datele sunt importante în contextul în care activităţile educative se desfăşoară online în plină răspândire a noului coronavirus şi toţi copiii ar trebui să aibă acces la internet.

Ştiri pe aceeaşi temă


Învăţământul online poate constitui o alternativă nu doar în perioadele de criză, ca cea pe care o traversăm,  ci şi pentru comunităţile izolate. El ar presupune accesul la internet al cvasi-totalităţii elevilor. În România, doar 84% din gospodării sunt conectate la internet, conform datelor Eurostat. La nivelul Uniunii Europene, media gospodăriilor cu acces la internet este de 90%”, se arată într-un comunicat al Monitroului Social.

Monitorul Social este proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România care a lansat un nou infografic despre accesul la internet al gospodăriilor din România.

Cum stau alte state din Uniunea Europeană

„În statele vestice precum Suedia procentul se ridică la 96%, în Germania -95%, în Spania-91%, iar în regiune Bulgaria are un procent de 75% din gospodării cu acces la internet, iar Ungaria 86%. Vestea bună este că, între gospodăriile cu copii, procentajul celor cu acces creşte la 94%”, arată sursa citată.

Ponderea celor care pot accesa internetul de acasă este mai scăzută în cazul gospodăriilor rurale (77%) şi a celor nevoiaşe (60%, în cazul celor din cuartila inferioară a veniturilor).

În aproape jumătate din cazuri, motivul neconectării este legat de costurile echipamentului şi al abonamentului.

Iată infograficul dat publicităţii de Monitorul Social: 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: