Florin Cîţu, despre introducerea educaţiei sexuale în şcoli: „Va funcţiona de anul viitor ca ora de religie”. Ce spune despre votul PNL din Senat

Florin Cîţu, despre introducerea educaţiei sexuale în şcoli: „Va funcţiona de anul viitor ca ora de religie”. Ce spune despre votul PNL din Senat

Premierul Florin Cîţu a anuţat că educaţia sexuală va fi introdusă în şcoală într-un curs de „educaţie pentru viaţă”, începând de anul viitor, şi că părinţii care nu sunt de acord îşi vor putea retrage copiii, la fel cum se întâmplă în cazul orelor de religie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot şi am luat decizia - şi o vom implementa, curricula ţine de Ministerul Educaţiei prin legea educaţiei - va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educaţie pentru viaţă. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinţii care doresc să îşi retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcţiona. Ministrul Educaţiei cred că o va anunţa zilele următoare, deczia este luată”, a spus Florin Cîţu, marţi seară, la TVR 1.
 
Întrebat dacă nu mai speră că votul de la Camera Deputaţilor va fi diferit, premierul a răspuns: „Nu. Ministrul Educaţiei a găsit soluţia şi o vom prelua noi la Guvern”.
 
„Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparenţă şi le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluţia a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educaţiei, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor şi va introduce această oră”, a mai spus Cîţu.
 
Întrebat dacă, în calitate de senator PNL, ar fi votat altfel decât colegii lui în Senat, Cîţu a spus: „Da, aş fi votat altfel”.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că educaţie sexuală este extrem de importantă şi trebuie făcută în şcoli, menţionând că toţi elevii sunt înscrişi în mod automat, dar părinţii au posibilitatea retragerii în cazul în care nu sunt de acord.
 
Senatul a respins marţi, în calitate de prim for sesizat, obiecţilor formulate de preşedintele Klaus Iohannis, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului, la proiectul privind desfăşurarea orelor de educaţie sexuală în şcoli. Astfel, prin respingerea solicitării şefului statului, proiectul rămâne în forma actuală care prevede educaţia sanitară în şcoli şi acordul scris al părinţilor pentru participarea la aceste ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările