EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

După olimpici, şi restul elevilor de clasa a VIII-a intră în febra examenelor, din 23 iunie

Cei 13 olimpici înscrişi la sesiunea specială de la Evaluarea Naţională 2014 / Capacitate 2014 au susţinut joi proba la matematică, după ce au trecut de testul la română. Ministerul Educaţiei a publicat subiectele primite de elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Ministerul Educaţiei a publicat joi subiectele primite de elevi la matematică, alături de baremele de corectare.

 

ENVIII 2014 Matematica Var 09 LRO

ENVIII 2014 Matematica Bar 09 LRO

Pe lista publicată de Ministerul Educaţiei figurează 13 elevi, olimpici la Matematică şi la Informatică şi care se pregătesc pentru participarea la Balcaniadele destinate juniorilor.

Aceştia vor trece prin examenele sesiunii speciale de la Evaluarea Naţională 2014 mai devreme decât restul absolvenţilor de clasa a VIII-a, mai exact în perioada 11 – 13 iunie, potrivit calendarului oficial.

Miercuri, elevii au dat examenul la LImba şi literatura română, care însă nu a fost unul tocmai uşor, susţin dascălii. Profesoara de română Ecaterina Stanca spune că eseul de la subiectul al II-lea ar fi putut să-i pună în dificultate pe mulţi dintre ei, fiind vorba de o compunere originală şi amuzantă în acelaşi timp pe marginea unei întâmplări de la o lansare de carte.

„Era nevoie de imaginaţie multă, de spirit inventiv, având în vedere că nu ştiu câţi dintre elevii de clasa a VIII-a au fost la o lansare de carte. În plus, ei ar fi trebuit să aibă şi originalitate, şi limbaj expresiv şi să mai identifice şi elemente care să trezească umorul, ceea ce nu e deloc simplu în acest context”, a explicat Stanca.

Sesiunea specială se organizează în fiecare an atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru Bacalaureat şi este destinată elevilor participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale.

CALENDARUL SESIUNII SPECIALE DE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014:

  • 10 iunie 2014 Înscrierea la sesiunea specială a Evaluării Naţionale
  • 11 iunie 2014 Limba şi literatura română - probă scrisă
  • 12 iunie 2014 Matematica - probă scrisă
  • 13 iunie 2014 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
  • 13 iunie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 18)
  • 13 iunie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 18-20)
  • 16 iunie 2014 Rezolvarea contestaţiilor
  • 16 iunie 2014 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările