Elevii români au câştigat o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Elevii români au câştigat o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Elevii români au obţinut o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi cinci medalii de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Ministerului Educaţiei, marele performer este Sergiu Petruşca, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur. 

Cele cinci medalii de argint au fost obţinute de Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), respectiv Răzvan Ovidiu Hârşan (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Miruna Ioana Belciu şi-a egalat performanţa de la ediţia anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiţie.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).

La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările