Cîmpeanu, după scăderea incidenţei sub 1 la mie în Bucureşti: Este posibil ca, de miercuri, toţi elevii să meargă la şcoală

Cîmpeanu, după scăderea incidenţei sub 1 la mie în Bucureşti: Este posibil ca, de miercuri, toţi elevii să meargă la şcoală

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a făcut precizări după scăderea incidenţei de COVID-19 în Bucureşti

Ministrul Educaţiei a făcut câteva precizări referitoare la reluarea cursurilor cu toţi elevii la şcoală, după ce rata de incidenţă a noului coronavirus a scăzut în Bucureşti sub 1 la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată declaraţia integrală a lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: 
 
”Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă CMBSU  luni noaptea pentru a anunţa schimbari de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent. 
Practic, in acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală in Bucureşti, fără diferenţiere in funcţie de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Modificarea Ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate crează cadrul pt ca CJSU/CMBSU sa poată decide in acord cu ISJ/ISMB şi DSP.
Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate, trebuie să aibă asigurat accesul online la procesul de învăţământ”, a precizat oficialul. 
 
 
Rata de infectare în Bucureşti a scăzut, luni, sub 1 la mia de locuitori, şi a ajuns la 0.94, potrivit informaţiilor publicate de Direcţia de Sănătate Publică. Duminică aceassta fost de 1.06.
 
„Conform ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, luni vom iniţia modificarea ordinului comun, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris ministrul pe Facebook.
 
„În acest fel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB şi DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU. Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat şi publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la şcoala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecţie sanitară în interiorul şcolilor”, a mai scris ministrul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările