UPS achiziţionează Bomi Group, companie multinaţională de logistică în domeniul medical

0
0
contract

UPS a anunţat luni că intenţionează să achiziţioneze Bomi Group, lider în industrie şi furnizor multinaţional de servicii logistice în domeniul medical.

Tranzacţia include facilităţi cu temperatură controlată în 14 ţări şi aproape 3.000 de membri Bomi Group cu competenţe avansate în Europa şi America Latină.  

„Lider global în segmentul de logistică medicală, Bomi contribuie la îmbunătăţirea portofoliului nostru de servicii şi la accelerarea procesului prin care intenţionăm să devenim furnizorul numărul unu de servicii logistice medicale complexe”, a declarat Kate Gutmann, EVP şi preşedinte International, Healthcare and Supply Chain Solutions. „Angajaţii UPS Healthcare şi Bomi Group împărtăşesc valori similare, iar culturile noastre pun un accent ferm pe calitate. Cele două echipe combinate vor îmbunătăţi semnificativ capacitatea clienţilor noştri care activează în domeniul medical de dezvoltare şi livrare de inovaţii care salvează vieţi.” 

Bomi Group oferă servicii cu valoare adăugată pentru sectoarele Medtech şi Pharma din 1985, având o abordare personalizată. Este o companie dedicată sectorului medical, axată pe calitate, care a construit relaţii de afaceri solide şi de lungă durată cu peste 150 de clienţi multinaţionali din întreaga lume. 

Liderii cheie din Bomi Group, inclusiv CEO-ul Marco Ruini, îşi vor păstra responsabilităţile, asigurând continuitatea serviciilor către clienţii Bomi Group după finalizarea tranzacţiei. Toţi cei 3.000 de angajaţi ai Bomi Group vor continua să joace roluri vitale în organizaţie. 

„Având o experienţă de peste 35 de ani în industria logistică din domeniul medical, echipa noastră a dezvoltat servicii de top, concepute pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri din domeniul tehnologiilor medicale şi farmaceutice”, a declarat CEO-ul Bomi Group, Marco Ruini. „Integrarea în echipa UPS Healthcare ne va permite să extindem aceste capabilităţi şi va fi creată o reţea globală mai puternică şi mai inteligentă pentru clienţii noştri.” 

Bomi Group va adăuga la capabilităţile UPS Healthcare peste 350 de vehicule cu temperatură controlată şi 391.000 m2, oferind clienţilor acces la timpi de livrare mai rapizi, o flexibilitate mai mare de producţie şi oportunităţi în atragerea de business-uri noi. Achiziţia va juca un rol cheie în furnizarea de tratamente farmaceutice şi biologice de ultimă generaţie, care necesită servicii logistice de precizie pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare şi temperatură. 

„Ne concentrăm asupra dezvoltării unor capabilităţi şi servicii de logistică ce le permit clienţilor noştri să livreze cele mai recente inovaţii din domeniul medical”, a declarat preşedintele UPS Healthcare Wes Wheeler. „Suntem încântaţi să aducem laolaltă talentul şi capabilităţile Bomi Group şi cele ale UPS Healthcare – împreună, vom oferi clienţilor noştri soluţii de top, care vor fi susţinute de reţeaua logistică integrată şi inteligentă a UPS la nivel global.” 

Achiziţia Bomi face parte din planul UPS Healthcare de extindere a reţelei şi serviciilor pentru a răspunde cererii în continuă creştere – incluzând Bomi, UPS Healthcare şi-a dublat capabilităţile globale din 2020 până în prezent. Extinderile recente includ facilităţi de logistică pentru domeniul medical de ultimă generaţie, construite recent şi care vor fi deschise în curând în Germania şi Australia, precum şi un campus extins în Ungaria şi Ţările de Jos. 

De asemenea, UPS Healthcare a îmbunătăţit recent UPS Premier, un serviciu bazat pe tehnologie care poate prioritiza şi urmări expediţiile critice pe o distanţă de 3 metri de locaţia lor, oriunde în reţeaua globală a UPS. UPS Premier oferă clienţilor UPS Healthcare vizibilitate, control, fiabilitate şi capabilităţi de recuperare a produselor. 

Aceste extinderi, dar şi noile servicii răspund nevoilor complexe şi variate ale clienţilor UPS Healthcare, permiţându-le să transforme serviciile de logistică într-un avantaj competitiv. 

Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru sfârşitul acestui an, fiind supusă revizuirii şi  aprobării din partea autorităţilor de reglementare. Valoarea şi termenii tranzacţiei nu au fost dezvăluite pentru moment. J.P. Morgan Securities LLC a asistat UPS în calitate de consilier financiar. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite