Wizz Air confirmă că a transportat un pasager cu coronavirus din Italia în România şi înapoi

Wizz Air confirmă că a transportat un pasager cu coronavirus din Italia în România şi înapoi

Compania aeriană arată că avionul cu care s-a operat cursa cu pasagerul infectat a fost scos din uz

Operatorul aerian low-cost Wizz Air confirmă că a transportat, pe ruta Italia-România şi înapoi, un pasager despre care s-a confirmat ulterior că este infectat cu coronavirus. Compania susţine că aeronava a fost scoasă din uz şi va fi dezinfectată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autorităţile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna - Craiova din 18 februarie şi pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autorităţile relevante şi monitorizează îndeaproape evoluţia în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Echipele de mentenanţă ale companiei şi personalul de la sol au în vigoare ghiduri şi proceduri clare, prescrise de autorităţile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor şi a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air", arată reprezentanţii companiei într-un comunicat remis presei.

Compania aeriană arată că avionul cu care s-a operat cursa cu pasagerul infectat a fost scos imediat din uz şi va fi dezinfectat. O altă aeronavă ca opera cursa Bologna – Craiova, programată pentru azi.

„În urma declaraţiei anterioare, Wizz Air confirmă că este în legătură cu autorităţile relevante cu privire la măsurile viitoare necesare pentru a menţine echipajul şi pasagerii care au călătorit împreună cu pasagerul infectat de Coronavirus în siguranţă. Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcţionare cu efect imediat şi va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operaţiuni. O altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna - Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie. Deşi situaţia de mai sus este în afara controlului Wizz Air, compania aeriană îşi cere scuze pentru acest inconvenient. Securitatea şi sănătatea pasagerilor şi a echipajului nostru rămân prioritatea noastră, iar WIZZ va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acestea rămân protejate”, mai arată reprezentanţii companiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: