Virgil Popescu, după adoptarea Legii offshore: A fost eliminată limitarea deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit

Virgil Popescu, după adoptarea Legii offshore: A fost eliminată limitarea deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat miercuri că Legea offshore a fost adoptată cu 248 de voturi „pentru”, în varianta finală fiind eliminată limitarea deducerii investiţiilor pentru calcului impozitului pe profit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este oficial: legea offshore care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră a fost adoptată cu 248 de voturi pentru!
 
Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari pentru că au înţeles cât de important este să avem gaz românesc în casele românilor, să devenim un stat independent energetic şi un jucător în regiune!
 
Am adoptat un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh”, a declarat oficialul.
 
Ministrul a punctat faptul că a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 m şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările