VIDEO Gest sfidător al lui Teodorovici. Ce face cu documentul prin care trebuia să îşi asume răspunderea pentru buget

VIDEO Gest sfidător al lui Teodorovici. Ce face cu documentul
prin care trebuia să îşi asume răspunderea pentru buget

Orlando Teodorovici / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a făcut un gest sfidător, miercuri, refuzând să semneze o declaraţie pe propria răspundere că cifrele din bugetul pe 2019 sunt reale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul” scria recent că Eugen Teodorovici şi premierul Viorica Dăncilă şi-au dat derogare de la legea responsabilităţii fiscal-bugetare, prin controversata ordonanţă 114, ca să poată minţi Parlamentul cu privire la bugetul pe anul 2019, fără risc penal.

Miercuri, la dezbaterile pe tema bugetului organizate în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, senatorul PNL Florin Cîţu l-a somat pe Eugen Teodorovici să semneze o declaraţie pe propria răspundere că datele din buget nu sunt false.

Teodorovici a refuzat să semneze hârtia, când Cîţu i-a pus-o pe pupitru, dându-i de asemenea un bobârnac documentului, care a zburat pe jos (minutul 1:50).

Liberalul Florin Cîţu a declarat, în plenul reunit, că bugetul pe 2019 stă sub semnul suspiciunii referitor la datele pe care este fundamentat, drept urmare i-a cerut lui Teodorovici să facă un gest prin care „să demonstreze poporului român că datele pe care se fundamentează acest buget sunt serioase şi că nu ascunde nimic”.

„Să vă citez din art 30, alin 4 din legea 69/2010 de la care v-aţi sustras prin OUG 114: Guvernul are obligaţia să prezinte Parlamentului un buget anual care să respecte principiile responsabilităţii fiscale, regulile fiscale, strategia fiscală iar prim-ministrul şi ministrul Finanţelor publice vor semna o declaraţie care atestă această conformitate şi o prezintă Parlamentului, odată cu bugetul. Domnule ministru, eu v-am pregătit aici o declaraţie, v-o dau şi pe a doamnei prim-ministru”, i-a spus Cîţu lui Teodorovici.

După ce ministrul Finanţelor a evitat să semneze declaraţia Cîţu a concluzionat că „acest buget nu este fundamentat pe date reale” şi că „ministrului de Finanţe îi este frică să semneze o declaraţie pe această răspundere”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările