Uniqa Asigurări, amendată pentru modul în care calculează poliţele. Gothaer şi Grawe au primit avertismente scrise

Uniqa Asigurări, amendată pentru modul în care calculează poliţele. Gothaer şi Grawe au primit avertismente scrise

Controalele efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra companiilor de asigurări Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., Grawe România Asigurare S.A. şi Uniqa Asigurări de Viaţă au scos la iveală o serie de nereguli, inclusiv în privinţa modului de calcul a poliţelor RCA.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma acestora, ASF a decis sancţionarea Societăţii Uniqa Asigurări de Viaţă S.A. cu amendă în cuantum de 40.000 lei, în principal pentru deficienţe ce ţin de funcţionalitatea mecanismelor de control intern instituite la nivelul societăţii.
 
Astfel, a fost constatat faptul că pentru anumite produse de asigurare nu au fost furnizate deţinătorilor de poliţe toate informaţiile privind condiţiile contractului de asigurare sau au fost furnizate într-o manieră neconformă, iar în unele cazuri modalitatea de calcul a primelor de asigurare nu a fost realizată pe baze actuariale general acceptate. Societatea are obligaţia să transmită ASF un plan de măsuri în vederea remedierii aspectelor constatate şi implementării unor mecanisme de control intern care să asigure un cadru general de control intern adecvat. 
 
În ce priveşte Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., aceasta a fost sancţionată cu avertisment scris în principal pentru anumite deficienţe ce ţin de modalitatea de reflectare în procedurile interne a anumitor activităţi desfăşurate la nivelul societăţii.
 
De asemenea, societatea a fost sancţionată şi pentru  disfuncţionalităţi în elaborarea/prezentarea unor documente pe care aceasta are obligaţia să le întocmească, potrivit legislaţiei în vigoare. Societatea are obligaţia de a întocmi şi de a transmite ASF un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate;  
 
Şi Grawe România Asigurare S.A. a fost sancţionată cu avertisment scris pentru calculul eronat al obligaţiilor legale privind contribuţia la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, privind taxa RCA şi taxa de funcţionare.
 
Societăţile au dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei Consiliului ASF.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: