Un grup farmaceutic cu două fabrici în România angajează tineri şi persoane de peste 45 de ani

Un grup farmaceutic cu două fabrici în România angajează tineri şi persoane de peste 45 de ani

Grupul Zentiva, care reuneşte în România mai multe companii farmaceutice şi două fabrici de medicamente, şi-a bugetat o creştere a locurilor de muncă pentru operaţiunile industriale de 5% în 2021.

Zentiva are deja 830 de angajaţi implicaţi în producţia de generice la fabricile Zentiva SA şi Labormed, ultima fiind achiziţionată anul trecut de la Alvogen. 
 
„Avem zeci de locuri de muncă disponibile ca urmare a planurilor de creştere a producţiei. Chiar şi pentru o industrie care este stabilă şi sigură, avem dificultăţi în a găsi candidaţi”, susţine Margareta Tănase, Industrial Affairs Director Zentiva Romania, care coordoneaza operaţiunile industriale ale celor două fabrici Zentiva din România.
 
Oficialul susţine că vizează într-un mod incluziv tot spectrul de candidaţi pentru locurile de muncă în producţie, inclusiv promovând activ segmentul de +45 de ani, care ar trebui să aibă o cultură a muncii mai pragmatică şi care sunt interesaţi de stabilitate, dar şi elevii de liceu care pot fi îndrumaţi către o carieră în domeniul medicamentelor.
 
“Diversitatea şi incluziunea nu sunt simple enunţuri, ci reprezintă o viziune pragmatică-  diferenţele produc valoare şi nu uniformizările. Suntem diferiţi în ceea ce suntem, ştim şi acţionăm. Acesta este motivul pentru care oferim locuri de muncă oamenilor cu experienţe de viaţă diferite, abilităţi diferite, indiferent de gen şi credinţe personale”.  
 
„Ne uităm cu îngrijorare la viitorul forţei de muncă în industrie. Sistemul educaţional din România nu a pregătit specialişti pentru producţia de medicamente, de aceea am activat un proiect pentru învăţământul profesional dual, lansând un parteneriat cu Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, prin care intenţionăm să susţinem 2 clase cu specializarea mecanic şi electronist. Sperăm să fie atraşi pentru că este un domeniu frumos, cu mare impact asupra oamenilor, care îţi dă un simţ al datoriei, al contribuţiei personale şi al unui scop comun – de a asigura în fiecare zi medicamente de calitate, accesibile pentru milioane de pacienţi. 
 
Grupul Zentiva se uită la viitorii angajaţi simultan cu cererile de creştere a producţiei. Zentiva a marcat deja în România un volum record al producţiei totale în 2020 – fabrica Zentiva SA a produs 107 milioane cutii de medicamente, cu 2 milioane în plus faţă de 2019. Iar fabrica Labormed-Pharma SA a realizat 37,25 milioane cutii de medicamente faţă de 29,45 milioane în anul precedent. În total, peste 4 miliarde de unităţi galenice au fost produse în 2020. 
 
 În 2020, societăţile din România care aparţin Grupului Zentiva  au alocat resurse în valoare de aproximativ 29,5 milioane lei pentru investiţii în retehnologizare, creşterea capacităţilor de producţie şi activităţi industriale pentru noi medicamente.
 
„Producţia de medicamente este o industrie foarte reglementată, de aceea este foarte important să primească susţinere guvernamentală pentru creşterea investiţiilor şi a producţiei, cu scopul de a reduce dependenţa României de pieţele externe. Pandemia a arătat cât de important este să asiguri necesarul de medicamente şi echipamente din producţia locală”, a completat Margareta Tănase.
 
Extinderea rapidă şi amplă plasează Grupul Zentiva pe piaţa din România pe poziţia 1 în volume. De asemenea, Grupul  este numărul 3 în valoare pe piaţa totală (medicamente cu si fără prescripţie) şi numărul 1 şi în volume şi în valoare pe piaţa de generice (medicamente cu prescripţie, generice) conform IQVIA. Grupul are peste 1300 de angajaţi în România, în operaţiunile de producţie şi comerciale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările