Turcan: Este nevoie „ca de aer” de forţă de muncă bine calificată. Nu putem rezolva problemele legate de pensii şi de salarii dacă nu creştem partea de ocupare

Turcan: Este nevoie „ca de aer” de forţă de muncă bine calificată. Nu putem rezolva problemele legate de pensii şi de salarii dacă nu creştem partea de ocupare

Foto: Mediafax

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis, marţi, că mulţi dintre predecesorii săi au ignorat nevoia mediului de afaceri privind asigurarea de forţă de muncă bine calificată şi a subliniat că provocările din domenii precum pensii sau asistenţă socială nu pot fi rezolvate dacă nu creşte partea de ocupare a forţei de muncă.

„Ministerul pe care îl conduc şi-a sumat o responsabilitate sută la sută dedicată ocupării şi creării de locuri de muncă mai bine plătite prin forţă de muncă mai bine calificată. Este un deziderat de care îmi leg acest mandat şi pe care, din nefericire, mulţi oameni în funcţia de ministru al Muncii l-au ignorat”, declară Raluca Turcan, potrivit News.ro.
 
Raluca Turcan a subliniat importanţa creşterii gradului de ocupare a locurilor de muncă, cu personal bine calificat, arătând că mulţi dintre predecesorii săi de la ministerul de resort au ignorat acest aspect. 
 
„Aveţi nevoie ca de aer, ştim, de forţă de muncă bine calificată, iar aici ministerul pe care îl conduc şi-a sumat o responsabilitate sută la sută dedicată ocupării şi creării de locuri de muncă mai bine plătite prin forţă de muncă mai bine calificată. Este un deziderat de care îmi leg acest mandat şi pe care, din nefericire, mulţi oameni în funcţia de ministru al Muncii l-au ignorat. Ştiu că problemele legate de pensii şi de salarii şi de asistenţă socială sunt uriaşe, dar nu putem rezolva acele provocări dacă nu creştem partea de ocupare”, a afirmat Raluca Turcan.
 
Ministrul Muncii face, marţi, o vizită la mai multe firme mari din judeţul Prahova.
 
În acest context, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Ion Biriş, a transmis, săptămâna trecută, că situaţia în industria ospitalităţii este una dramatică, referindu-se, în special, la lipsa acută a forţei de muncă.
 
„Situaţia în industria ospitalităţii este dramatică. Nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea situaţie. Este un cumul de factori, oricum forţa de muncă din domeniul nostru avea de suferit, iar pandemia nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia. Acea nesiguranţă a făcut ca foarte mulţi oamenii să se reorienteze.”, a declarat oficialul.
 
Acesta a mai  transmis că o mare parte dintre angajaţii industriei ospitalităţii, pregătiţi în România, se regăseşte în Europa, iar antreprenorii care au investit în pregătirea angajaţilor se confruntă cu o lipsă acută a forţei de muncă.
 

Citeşte şi: Criză de personal calificat în industria ospitalităţii: Oficial HORA: Nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea situaţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările