Transportul gratuit pentru elevii navetişti ar putea fi suspendat. Cum explică autorităţile lipsa banilor

Transportul gratuit pentru elevii navetişti ar putea fi suspendat. Cum explică autorităţile lipsa banilor

Foto: Arhivă Adevărul

Transportul rutier gratuit al elevilor care urmează şcoala în alte localităţi decât cele de domiciliu va fi probabil sistat, din cauza lipsei de responsabilitate a autorităţilor centrale şi locale şi a legislaţiei proaste, în contextul în care transportatorii rutieri au de recuperat plăţi din luna septembrie, a transmis, miercuri, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legea proastă şi lipsa de responsabilitate a autorităţilor centrale şi locale vor conduce cel mai probabil la sistarea aplicării gratuităţii la transportul rutier al elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. (...) Sunt judeţe care nici pentru luna septembrie a anului trecut nu au efectuat aceste plăţi către transportatori, iar efectele sunt devastatoare pentru majoritatea acestora, într-un context şi aşa extrem de dificil", precizează reprezentanţii FORT, potrivit Agerpres.
 
Conform sursei citate, Federaţia a atras atenţia în nenumărate rânduri Guvernului României asupra faptului că sumele aferente transportului gratuit al elevilor nu vor fi decontate de către Consiliile Judeţene, respectiv de către şcoli, potrivit comunicatului organizaţiei patronale.
 
În momentul de faţă, restanţele plăţilor către transportatori se ridică la nivelul milioanelor de lei, conform sursei.
 
„Motivele invocate de autorităţi pentru a evita plăţile sunt cele clasice: lipsă buget şi/sau interpretarea actelor normative incidente. (...) Transportul rutier al elevilor este atât de gratuit, încât nu îl plăteşte nimeni", se menţionează în comunicatul FORT.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările