Transelectrica: Unii angajaţi muncesc de acasă. Nu vor fi probleme în furnizarea energiei electrice

Transelectrica: Unii angajaţi muncesc de acasă. Nu vor fi probleme în furnizarea energiei electrice

Foto arhiva Adevărul

Transelectrica a anunţat că unii dintre angajaţii săi muncesc de la domiciliu, în contextul epidemiologic generat de răspândirea COVID-19, şi că nu vor fi probleme în furnizarea energiei electrice către populaţie.

"CNTEE "Transelectrica" S.A. nu este în prezent afectată de COVID-19 şiasigură funcţionarea reţelei electrice de transport şi conducerea prin dispecer în condiţii normale de operabilitate, cu respectarea tuturor măsurile de prevenţie stabilite. În conformitate cu obligaţiile legale, CNTEE "Transelectrica" S.A. şi-a organizat activitatea în această perioadă pentru a asigura continuitatea misiunii sale de serviciu public de transport al energiei electrice, continuitatea alimentării cu energie electrică precum şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a SEN", a informat compania.
 
Potrivit sursei citate, compania pune în aplicare cu responsabilitate un plan de acţiuni clare elaborat în conformitate cu toate prevederile legale, recomandările şi măsurile anunţate de autorităţi în vederea limitării răspândirii coronavirusului, acesta fiind actualizat continuu pentru a asigura gestionarea corespunzătoare a reţelei şi securitatea alimentării cu energie electrică în România.
 
Măsurile prevăzute în Planul de continuitate sunt implementate în mai multe etape, în funcţie de evoluţia situaţiei, de la măsuri preventive de igienă până la cele menite să asigure protecţia personalului-cheie pentru operarea SEN şi a reţelei electrice de transport, fiind monitorizate de o echipă dedicată în cadrul companiei.
 
Astfel, compania a decis să implementeze munca la domiciliu pentru angajaţii a căror activitate poate fi desfăşurată de la distanţă. În ceea ce priveşte activităţile care urmează să fie desfăşurate în continuare la sediile companiei, este asigurat personalul esenţial pentru buna funcţionare a reţelei electrice (funcţionarea staţiilor electrice şi a liniilor electrice, gestionarea sistemului electroenergetic în timp real etc.).
 
"În funcţie de evoluţia răspândirii COVID-19, planul de acţiuni pentru asigurarea continuităţii activităţii operaţionale prevede inclusiv măsura utilizării unor spaţii speciale destinate personalului cheie (pentru odihnă, hrană şi igienă). Aceste activităţi sunt însoţite de o serie de măsuri preventive, reevaluate în permanenţă, pe baza recomandărilor autorităţilor", se menţionează în comunicat.
 
În aceste condiţii, la nivelul companiei - sediul central, Dispecerul Energetic Naţional, cât şi Sucursale - au fost instituite deja măsuri de protecţie, respectiv intensificarea acţiunilor de igienizare a spaţiilor de lucru, restricţionarea accesului terţilor în sediile Companiei, limitarea întâlnirilor la cele strict necesare, precum şi anularea tuturor deplasărilor în străinătate. Toate aceste măsuri de precauţie vor fi adaptate în permanenţă în funcţie de evoluţia situaţiei.
 
Reprezentanţii Transelectrica precizează că măsurile luate sunt corelate cu cele ale altor entităţi din cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional (operatorii de distribuţie, cu producătorii de energie electrică clasică şi regenerabilă), scopul acestora fiind funcţionarea în condiţii de siguranţă şi evitarea îmbolnăvirilor personalului.
 
De asemenea, CNTEE "Transelectrica" S.A. păstrează permanent contactul şi cu operatorii de transport şi sistem al energiei electrice din statele europene cu care România funcţionează interconectat, pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică pe termen lung şi funcţionarea pieţelor de energie electrică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările