Timmermans: „Sper că România va renunţa total la cărbune. Hidrogenul este energia viitorului”

Timmermans: „Sper că România va renunţa total la cărbune. Hidrogenul este energia viitorului”

Frans Timmermans FOTO EPA-EFE

Cărbunele nu are niciun viitor, iar România ar trebui să propună un plan de renunţare totală la utilizarea acestei resurse pentru a produce energie, a declarat marţi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trebuie să fiu brutal de sincer: cărbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeană de cărbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru că nu mai există cerere pentru cărbune. Se scufundă. S-au dat subvenţii de miliarde şi miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucrează azi în industria minieră. Dacă adăugăm la asta şi amprenta de carbon a cărbunelui, trebuie să fim sinceri să spunem că nu există un viitor al cărbunelui”, a spus Timmermans în cadrul unei conferinţe de specialitate, potrivit Agerpres.

Totuşi, oficialul european susţine că există un viitor pentru oamenii care lucrează acum în această industrie: „Trebuie să spunem clar acest lucru şi să mobilizăm mecanismul de tranziţie justă pentru a fi siguri că regiunile miniere se redefinesc, că vor exista noi posibilităţi acolo”.

„Sper că România va veni în curând cu un plan de renunţare totală la cărbune şi modul cum să facă asta şi vă asigur că noi, la Comisia Europeană, vom fi de partea României pentru a putea face ca acest lucru să se întâmple”, a mai declarat Frans Timmermans, subliniind că „hidrogenul este energia viitorului, inclusiv pentru România”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările