Teodorovici: Dacă părţile nu-şi exprimă această nevoie, dorinţă de a fi mediate, de ce să fie cineva care să vrea cu orice preţ să medieze?

Teodorovici: Dacă părţile nu-şi exprimă această nevoie, dorinţă de a fi mediate, de ce să fie cineva care să vrea cu orice preţ să medieze?

Eugen Teodorovici FOTO Mediafax

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, că nu există un conflict între Guvern şi Banca Naţională a României şi a criticat demersul preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că doreşte să fie mediator între cele două instituţii. ”Dacă părţile nu-şi exprimă această nevoie, dorinţă de a fi mediate, de ce să fie cineva care să vrea cu orice preţ să medieze?”, a spus ministrul de Finanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un conflict nu există (între BNR şi Guvern - n.r.). O discuţie, în schimb, poate să existe în orice structură publică. În schimb, nu mediere în sensul pe care preşedintele a încercat să-l transmită în spaţiul public. Deci, nu o mediere, pentru că nu trebuie să fie cineva din afară să stea între Guvern şi Banca Naţională pentru a media, ce? Ne-am întâlnit, ne vom întâlni, iată că nu e nevoie să ne pună cineva la aceeaşi masă să discutăm. Dacă părţile nu-şi exprimă această nevoie, dorinţă de a fi mediate, de ce să fie cineva care să vrea cu orice preţ să medieze?”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Acesta a spus că are convingerea că reprezentanţiii BNR îi vor transmite şefului statului acelaşi punct de vedere.

”Banca Naţională îi va spune domnului preşedinte acelaşi lucru astăzi: că nu are un conflict cu Guvernul, că nu politica fiscală e cea care a dus la nivelul inflaţiei de astăzi şi multe altele. Am această convingere. Dacă vrea cineva să ne asumăm noi o vină, ca şi Guvern, vizavi de creşterea salarială sau a veniturilor, dacă doriţi să fie asta o vină, dar e o vină pe care ne-am asumat-o care duce la ceva bun pentru români”, a mai spus Teodorovici.

În momentul în care i s-a spus că există critici care susţin că majorarea salariilor nu s-a făcut în mod sustenabil, ministrul Finanţelor a răspuns: „Cine spune că nu e sustenabilă această creştere?”

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte miercuri, de la ora 12:00 cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seată că a decis să încerce o mediere între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Naţionale, pe care în zilele următoare în va chema la discuţii la Cotroceni, el afirmând că în ultima perioadă "s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente". 

citeste totul despre: