Teodorovici, despre promulgarea bugetului de către Iohannis: Mă aştept să îl întoarcă

Teodorovici, despre promulgarea bugetului de
către Iohannis: Mă aştept să îl întoarcă

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici susţine că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să trimită bugetul înapoi la Parlament pentru reexaminare, deşi nu înţelege care sunt argumentele.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sincer nu înţeleg care sunt argumentele, măcar văd şi eu un argument (...) Nu am vorbit pentru că nu m-a sunat, nu am avut acest dialog. Cred că atunci când dânsului îi e ceva neclar, eu aşa am cugetat de fiecare dată, întreabă (...) Dacă erau neclarităţi, foarte bine, nu domnia sa că poate e prea sus, dar un consilier al domniei sale poate să mă sune, are telefonul meu mobil, oricând. (...) La felul în care declară domnia sa, mă aştept să-l întoarcă înapoi (proiectul de buget - n.r.), o să avem discuţia şi în Guvern pentru a vedea exact pentru un astfel de scenariu ce avem de făcut pentru a nu bloca investiţiile”, a afirmat Eugen Teodorovici, duminică seara, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanţelor a mai spus că nu înţelege cum e posibil ca preşedintele Iohannis să spună că Guvernul neglijează proiectul de buget.

„Deci, dacă noi în acest an avem plus 50 de miliarde de lei pentru investiţii, cum să spui că neglijăm, dacă educaţia în acest an are 47% mai mult ca buget faţă de anul trecut, că noi am aranjat cu sindicatele din educaţie că vom creşte faţă de anul trecut cu 15% şi creşterea este de 47% pentru educaţie, la sănătate cu 12%”, a completat Teodorovici.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor s-a arătat, într-o oarecare măsură, optimist, pornind tocmai de la planurile de investiţii. „Eu sper să-l promulge, domnul preşedinte, şi să dea drumul la promulgare pentru a avea totuşi un an în care să ne axăm pe investiţii. Cu toţii vrem asta. Să o şi facem”, a concluzionat Teodorovici.

Reacţia lui Teodorovici vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referitor la bugetul adoptată de Parlament, că proiectul arată dispreţul total al coaliţiei faţă de aşteptările românilor, criticând creşterea excesivă a fondurilor alocare partidelor. Şeful statului a reamintit că PSD-ALDE au întârziat nepermis de mult cu adoptarea bugetului pentru anul curent, fiind o întârziere fără precedent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările