STUDIU Turiştii aleg circuitele influenţaţi de părerile din social media şi sunt pretenţioşi la destinaţie

STUDIU Turiştii aleg circuitele influenţaţi de părerile din social media şi sunt pretenţioşi la destinaţie

Circa 89% dintre turiştii de circuite declară că decizia de cumpărare le este influenţată de prieteni şi de review-urile din social media, arată un studiu realizat de turoperatorul Cocktail Holidays în rândul turiştilor care preferă acest gen de vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit studiului, turiştii de circuite sunt persoane interesate de istorie, cultură, tradiţii şi obiceiuri locale, au vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani, au venituri medii şi peste medie, studii superioare, sunt foarte interesaţi să exploreze.

Pentru alegerea vacanţei se informează pe internet, de la prieteni, de pe Facebook şi sunt influenţaţi în decizia de cumpărare de recomandările prietenilor/familiei, de review-urile pozitive, 89% dintre ei, dar şi de complexitatea programului, notorietatea agenţiei.

Toţi pun accent pe calitatea serviciilor (transport, cazare, masă), buna organizare a circuitului, informarea prealabilă oferită de agentul de turism, asistenţa turistică de calitate şi informaţiile oferite la destinaţie, profesionalismul ghidului.

Sunt turişti activi, prietenoşi şi care devin loiali în măsura în care le sunt depăşite aşteptările. Aproximativ 75% dintre ei recomandă cunoscuţilor excursia făcută şi agenţia de la care au cumpărat-o.

„Vorbim de oameni dornici de cunoaştere şi de explorare a destinaţiilor, indiferent că sunt circuite sau sejururi. Sunt turişti care au înţeles avantajele unor programe de tip circuit organizate în grup, care beneficiază în permanenţă de serviciile unui ghid şi de consultanţă la destinaţie, mai ales că programele noastre includ cele mai importante puncte de atracţie”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Circuitele includ cele mai importante obiective turistice de pe traseu, a căror poveste este aflată la destinaţie, sunt programe realizate cu avionul, în mai multe ţări, şi includ cazări la hoteluri de 4 şi 5 stele. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: