STUDIU Lipsa personalului calificat le generează antreprenorilor români pierderi peste 7 miliarde euro

STUDIU Lipsa personalului calificat le generează antreprenorilor români pierderi peste 7 miliarde euro

Peste jumătate dintre antreprenorii români (52%) spun că lipsa personalului calificat le generează pierderi financiare, care, estimate pentru întreaga economie,  ajung la 7,1 miliarde euro, relevă studiul PwC European Private Business Survey. Majoritatea antreprenorilor se confruntă cu lipsa candidaţilor mai ales atunci când vor să recruteze tehnicieni, personal administrativ sau experţi în vânzări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dificultatea de a găsi angajaţi cu abilităţile necesare pentru anumite ocupaţii limitează potenţialul de creştere al companiilor antreprenoriale şi, implicit, al economiei ţării. Estimările antreprenorilor arată că pierderile lor totale cauzate de lipsa forţei de muncă se situează la 3,7% din Produsul Intern Brut (PIB) al României. Migraţia masivă a lucrătorilor români către statele din Vestul Europei, îmbătrânirea populaţiei şi programa educaţională inadecvată sunt principalele motive care au condus la actuala situaţie de pe piaţa muncii”, declară Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

Peste o treime dintre antreprenorii români (36%) arată că deficitul de talente le generează pierderi de până la 5% din cifra de afaceri, 10% indică pierderi între 5-10%, iar 6% spun că depăşesc 10% din cifra de afaceri. Totuşi, 48% arată că nu au pierderi din acest motiv.

Măsurile pe care le iau antreprenorii români pentru a atrage specialişti sau pentru a dezvolta abilităţile digitale ale angajaţilor sunt formarea internă şi externă, recrutarea de specialişti în domeniu, respectiv de absolvenţi, şi calificarea forţei de muncă prin colaborarea cu start-up-urile din domeniul tehnologiei.

„Calitatea forţei de muncă este esenţială pentru succesul oricărei companii astfel că, în contextul transformării digitale a economiei, va creşte presiunea asupra angajatorilor de a găsi oameni cu abilităţile potrivite sau cu potenţialul de a învăţa. De aceea va fi nevoie tot mai mare de investiţii în educaţie şi formare profesională atât din partea companiilor, cât şi a guvernului”, spune Ionuţ Simion.

Principalele concluzii privind deficitul de specialişti în România

  • 68% dintre antreprenori spun că găsesc greu personal tehnic, respectiv administrativ/de suport. Cu aceste procente, România se plasează pe primul loc printre ţările din Europa Centrală şi de Est, având cel mai mari deficit de specialişti pentru aceste două categorii de ocupaţii.
  • 50%  au probleme să angajeze personal de vânzări, 46% - ingineri, 40% - traineri şi 22% - management superior. Pentru fiecare dintre aceste ocupaţii, România se află pe locul al doilea în regiune din punct de vedere al lipsei de personal, aşa cum este perceput de antreprenori.
  • 22% menţionează ca dificilă angajarea specialiştilor în domeniul financiar- contabil, procent care situează România pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est, iar 18% experţii digitali unde ţara noastră coboară pe locul al şaptelea în regiune.

La nivelul Europei Centrale şi de Est, pierderile economice totale estimate din cauza deficitului de competenţe ajunge la 358 miliarde de euro, valoare mai mare decât PIB-urile  adunate ale Croaţiei, Ungariei şi Slovaciei.

Sondajul PwC a fost realizat în perioada februarie-aprilie 2019, pe un eşantion de 2.993 de persoane cu funcţii de decizie din companii cu o cifră de afaceri de cel puţin 10 milioane euro din 53 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Din total, 600 de intervievaţi provin din Europa Centrală şi de Est. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările