Statul deblochează popririle de conturi puse de familiile Constanda şi Bittner. Ce sumă a scos din Fondul de rezervă

Statul deblochează popririle de conturi puse de familiile Constanda şi Bittner. Ce sumă a scos din Fondul de rezervă

Statul deblochează popririle de conturi, puse de familiile Constanda şi Bittner, alocând Ministerului Mediului bani din Fondul de rezervă, scrie profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Executivul se pregăteşte să suplimenteze bugetul Ministerului Mediului cu peste 87,3 milioane lei, potrivit unui document guvernamental analizat de Profit.ro.

Din această sumă, 72,4 milioane lei, este destinată acoperii datoriei Ministerului Mediului faţă de omul de afaceri Costică Constanda şi soţia sa, proprietarii parcului Bordei din Capitală.

Familia Constanda a obţinut dispoziţia de executare silită a ministerului în urmă cu un an, în aprilie 2019. Executarea a fost dictată după ce instanţa de judecată a obligat Ministerul Mediului să le acorde soţilor despăgubiri de 14,23 milioane euro pentru exproprierea unui teren de circa 4.600 mp din parcul Bordei. 
 
Recent, şi Primăria Capitalei a anunţat că este executată silit pentru sume datorate ca exproprieri, inclusiv lui Constanda. 
 
Guvernul trebuie să mai acopere din Fondul de rezervă bugetară şi poprirea de 13,12 milioane lei pusă pe conturile Ministerului Mediului de firma Piscicola Tour SRL din Jurilovca, Tulcea, unde asociaţi sunt omul de afaceri Alexandru Bittner, apropiat al fostului premier Adrian Năstase, şi partenerul său Gheorghe Negrea, pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale asumate în raport cu firma de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: