Se scumpeşte apa îmbuteliată. Facturile la energie electrică ale producătorilor au fost majorate cu 90%, iar preţul ambalajelor a crescut cu aproape 50%

Se scumpeşte apa îmbuteliată. Facturile la energie electrică ale producătorilor au fost majorate cu 90%, iar preţul ambalajelor a crescut cu aproape 50%

FOTO: SHUTTERSTOCK

Producătorii de apă de izvor nu mai pot menţine actualul nivel al preţurilor deoarece scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje şi combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilităţii afacerilor, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei (APRIA).

Astfel, în următoarea perioadă vom asista la o majorare a preţului cu 20%, sustin reprezentanţii APRIA, potrivit Agerpres.
 
„În această perioadă are loc o recalibrare a nivelului de preţ, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienţii finali. (...) Membrii APRIA au fost tot timpul atenţi la nevoile clienţilor, investind în calitate şi în eficientizarea proceselor de producţie pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune preţuri. Din păcate, scumpirile uriaşe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, aşa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a preţului cu 20%", anunţă APRIA.
 
Potrivit sursei citate, producătorii de apă îmbuteliată plătesc în acest an facturi de energie electrică cu 90% mai mari faţă de 2020, preţul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% şi, în plus, a crescut cu aproape 50% preţul ambalajelor (PET-uri, carton, folie).
 
De asemenea, membrii APRIA resimt şi presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investiţiilor majore realizate în ultimul timp, evoluţia acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare, potrivit asociaţiei patronale.
 
Membrii Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei vor continua să investească în utilaje de ultimă generaţie pentru a creşte gradul de eficienţă şi se vor orienta spre soluţii inovatoare de producţie şi utilizare a energiei, subliniază APRIA.
 
Totuşi, reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat şi de acţiuni ale autorităţilor, care să sprijine companiile care produc în România şi să încurajeze demersurile care îşi propun realizarea unor activităţi economice sustenabile, transmite sursa citată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările