Românii îşi pot plăti online, pe Ghiseul.ro, taxa pentru paşaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie

Românii îşi pot plăti online, pe Ghiseul.ro, taxa pentru paşaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie

Românii îşi vor putea plăti online prin intermediul platformei Ghişeul.ro, şi taxele pentru paşaport, pentru permisele de conducere, pentru certificatele de înmatriculare şi pentru autorizaţiile de circulaţie provizorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

O Ordonanţă de Urgenţă în acest sens a fost adoptată joi de către Guvern. Anunţul a fost făcut vineri de Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

El a precizat că aceste facilităţi vor fi implementate propriu-zis în scurt timp pe platforma www.Ghiseul.ro.

Pe site-ul Guvernului se precizează că în şedinţa de joi s-a aprobat o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăţi care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului naţional electronic de plată online.

Prin Ghişeul.ro se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum şi amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice. De la începutul lunii aprilie 2020, şi plăţile pentru CAS, CASS şi impozitul pe venit, aferente declaraţiei unice pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale se pot achita online prin această platformă în care sunt înscrişi 700.000 de utilizatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările