România, pe primele locuri în UE la egalitatea salarială între bărbaţi şi femei

România, pe primele locuri în UE la egalitatea salarială între bărbaţi şi femei

FOTO Shutterstock

În România, câştigul salarial mediu orar brut era cu 3,3% mai mic în cazul femeilor decât al bărbaţilor, în 2019, pe prima poziţie în clasament fiind Luxemburg cu 1,3%, arată datele publicate luni de Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

La polul opus, ţările membre cu cele mai mari diferenţe sunt Estonia (21,7%), Letonia (21,2%), Austria (19,9%) şi Germania (19,2%), transmite Agerpres.
 
Potrivit datelor publicate, în 2019, în majoritatea statelor member, decalajul câştigurilor între femei şi bărbaţi era mai mare în sectorul privat decât în sectorul public.

De asemenea, în sectorul privat decalajul între sexe al câştigurilor varia între 8,9% în Belgia şi 22,9% în Germania, în sectorul public decalajul varia între minus 0,4% în România şi 19,7% în Letonia.
 
În ceea ce priveşte România, datele privind decalajul între sexe în sectorul public arată că este vorba de o diferenţă semnificativă faţă de situaţia din sectorul privat, unde decalajul salarial este de 11,5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările