România a avut a doua cea mai mare creştere economică din UE

România a avut a doua cea mai mare creştere economică din UE

FOTO 123 RF

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, după Ungaria, în ultimul trimestru al anului 2019, arată datele publicate vineri de institutul european de statistică Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Economia Ungariei a raportat cel mai mare avans din UE, în trimestrul IV 2019 comparativ cu trimestrul IV 2018, crescând cu 4,6%. România a avut a doua cea mai mare creştere, de 4,2%, în ultimul trimestru din an. Top trei a fost completat de Luxemburg, cu o creştere economică de 3,7%.

În ceea ce priveşte avansul faţă de trimestrul anterior, România a avut cea mai mare creştere în ultimul trimestru, de 1,5%, în timp ce Lituania s-a situat pe locul secund, cu o creştere de 1,2%, iar Ungaria pe locul trei, cu o creştere de 1%.

Conform Eurostat, marile economii occidentale au crescut mai lent: 0,5% în cazul Germaniei, 0,8% Franţa şi stagnare în Italia.

Produsul Intern Brut (PIB) al României a înregistrat un avans de 4,1%, serie brută, în 2019, faţă de 2018, potrivit datelor semnal publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: