Poşta Română a câştigat procesul cu Fondul Proprietatea privind legalitatea Consiliului de Administraţie

Poşta Română a câştigat procesul cu Fondul Proprietatea privind legalitatea Consiliului de Administraţie

FP invocase că hotărârea AGA este lovită de nulitate pentru că exprimarea “au hotărât” este “neconformă cu realitatea”, având în vedere că acţionarul minoritar lipsise de la şedinţă, cu toate că în procesul verbal se consemnase absenţa Fondului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Poşta Română a câştigat, în primă instanţă, procesul cu Fondul Proprietatea, în care acţionarul minoritar, FP, a contestat legalitatea noului Consiliu de Administraţie al CNPR pe 12 octombrie 2017, decizia fiind executorie. 

Actuala componenţă a board-ului Poştei se publică în Monitorul Oficial şi se transmite concomitent către Registrul Comerţului.  

Dosarul 38994/3/2017 înregistrat la Tribunalul Bucureşti este câştigat, executoriu, în primă instanţă, de către Compania Naţională Poşta Română.

Motivele invocate de FP pentru nepublicarea în MO a componenţei noului CA, numit prin decizia AGA 36/28.09.2017, au fost respinse ca nefondate.

FP a invocat, printre altele, faptul că hotărârea AGA este lovită de nulitate pentru că în această decizie exprimarea “au hotărât” este “neconformă cu realitatea” deoarece acţionarul minoritar a lipsit de la şedinţă. Totuşi, în procesul verbal de şedinţă s-a consemnat faptul că FP a lipsit de la lucrările acesteia.

În data de 9 noiembrie 2017 Fondul Proprietatea a solicitat amânarea procesului. Motivul invocat a fost că solicitarea Poştei Române nu ar fi respectat normele metodologice, pentru că nu era scrisă pe un formular tipizat.

Instanţa a respins joi argumentele invocate de Fondul Proprietatea, reţine excepţiile formulate de Poşta Română şi dispune publicarea hotărâri AGA, componenţei noului Consiliu de Administraţie şi consfinţeşte revocarea din funcţie a foştilor membri CA (Dante Stein, Bogdan Patriniche şi Bogdan Matei) în Monitorul Oficial.

Actualul CA al Poştei este format din: Adrian Daniel Găvruţă (preşedinte), Carmen Mihaela Dăneţ, Florin Luca, Ioan Bejan şi Benoit Pleska.

Poşta a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Compania este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările