Ministrul Economiei: 130 de persoane au fost angajate fictiv la mina Crucea. Încă se fac angajări fictive

Ministrul Economiei: 130 de persoane au fost angajate fictiv la mina Crucea. Încă se fac angajări fictive

Foto gov.ro

Cel puţin 130 de persoane au fost angajate fictiv la mina Crucea, deşi plecaseră în străinătate şi încă se mai fac astfel de angajări fictive, a declarat miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, susţinând că fosta conducere a CN a Uraniului a adus această companie în faliment.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producţia de energie electrică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul.

Vorbim de aceeaşi protecţie socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafaţă.

Memorandumul cuprinde, evident, şi un pachet de protecţie socială şi pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcământ.

În acelaşi timp, sunt îngrijorat de faptul că în zona exploatărilor subterane există semnale că se fac angajări fictive, de exemplu la mina de la Crucea. La această mină, în perioada 2018-2019 s-au făcut ad-hoc în jur de 130 de angajări, iar raţiunile economice pentru care s-au făcut acele angajări nu le înţeleg pentru că producţia de minereu nu a crescut.

Mai mult, am semnale că o parte din angajaţii la Crucea au plecat la muncă în străinătate, iar în acelaşi timp erau înregistraţi ca lucrând şi la mina Crucea.

Fosta conducere a Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) şi-a bătut joc de această companie- din care face parte şi mina Crucea- pe care a dus-o intenţionat în faliment. O să facem nişte verificări încrucişate ca să lămurim situaţia, pentru că nu este normal ca cineva să-şi bată joc de această companie.

Ministerul Energiei, Nuclearelectrica şi actuala conducere a CNU, fac eforturi susţinute ca în urma închiderii minei de la Crucea şi prin deschiderea minei de uraniu de la Tulgheş-Grinţieş, România să aibă asigurat, în continuare, circuitul nuclear integrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările