Ponta, despre dezastrul din finanţe: Pensiile şi salariile au fost îngheţate, dar Guvernul a plătit subvenţii partidelor. Ce sume s-au virat în ianuarie

Ponta, despre dezastrul din finanţe: Pensiile şi salariile au fost îngheţate, dar Guvernul a plătit subvenţii partidelor. Ce sume s-au virat în ianuarie

Fostul premier Victor Ponta semnalează dezastrul din finanţe, subliniind politicile economice care au dus la creşterea peste măsură a nivelului monedei europene şi plafonarea nivelului pensiilor până în luna septembrie, dar şi a sporurilor de care beneficiază bugetarii, sugerând că guvernanţii nu sunt prea preocupaţi de starea populaţiei, ci de cea a partidelor care şi-au primit deja subvenţiile de la stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Euro a depăşit pragul de 4,7 ron / nu avem încă Buget pentru anul 2019 / pensiile şi salariile au fost înghetate / drepturile profesorilor amânate / licitaţiile pe fonduri europene blocate/ preţul la energie este deja cel mai mare din Europa / s-au introdus prin “Ordonanta disperării” dată în 30 Septembrie înca 6 taxe noi care deja afectează grav companiile şi băncile cu capital românesc! 
 
Dar banii daţi de la Buget pentru Partidele politice s-au plătit în luna Ianuarie! Acestea sunt măsuri social democrate? Aşa era scris în Programul de Guvernare cu care am cerut votul oamenilor în 2016?”, notează Ponta, sugerând că „singura preocupare a Puterii în 2019 este să dea o Ordonanţă de Urgenţă ca să ajute o singură persoana condamnată la Completul de 5 judecători”.
 
Ponta a postat şi un tabel din care reiese că, în prima decadă a lunii ianuarie 2019 au fost virate partidelor politice, de la bugetul de stat, 13,35 milioane de lei, respectiv:
 
1. PSD   - 7,6 milioane lei
 
2. PNL – 3,48 milioane lei
 
3. USR – 1,023 milioane lei
 
4. ALDE 756.587 lei
 
5. PMP – 492.650 lei
 
6. Uniunea Naţională pentru Progresul României ar fi trebuit să primească 20.317 lei, dar suma nu a fost virată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: