Podurile de peste Prut, reabilitate din bani europeni. Drulă: Îmbunătăţim prin infrastructură legăturile dintre România şi Republica Moldova

Podurile de peste Prut, reabilitate din bani europeni. Drulă: Îmbunătăţim prin infrastructură legăturile dintre România şi Republica Moldova

Foto: Facebook Cătălin Drulă

Reabilităm podurile de peste Prut construim unul nou, a anunţat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, luni, afirmând că astfel vor fi îmbunătăţite legăturile dintre România şi Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îmbunătăţim prin infrastructură legăturile dintre România şi Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut şi pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni”, a transmis pe pagina sa de Facebook, Cătălin Drulă.
 
Ministrul a detaliat proiectele la care face referire:
 
1. Podul de la Galaţi - Giurgiuleşti, pe DN 2B - A fost construit în 1949 şi are o lungime de 125 de metri. Execuţia lucrărilor a pornit chiar în iulie şi se va încheia peste 9 luni.
 
Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat şi vopsit, placa de beton armat care susţine calea pe pod va fi reparată, calea pe pod şi trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale şi de siguranţă, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.
 
2. Podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni (unde proiectarea este deja în derulare). Studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce obţinem acordul de mediu aflat în procedură, lansăm licitaţia de proiectare şi execuţie.
 
3. Podul de la Albiţa - Leuşeni, pe DN 24B.
 
4. Podul de la Sculeni, pe DN 24.
 
5. Podul de la Oancea - Cahul, pe DN 26A. Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfăşura pe modelul Podului de la Galaţi - Giurgiuleşti.
 
„Accesul peste râul Prut devine astfel mai uşor şi mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Moldova. O infrastructură modernă este cheia ridicării şi dezvoltării economice a regiunilor care sunt deservite de ea”, a mai scris Drulă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările