Planul de relansare economică va fi prezentat în această săptămână. Orban: În maxim o lună adoptăm toate actele necesare pentru implementare

Planul de relansare economică va fi prezentat în această săptămână. Orban: În maxim o lună adoptăm toate actele necesare pentru implementare

Premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, în special cei din zona de economie, vor prezenta miercuri marele plan de relansare economică, conform unor surse guvernamentale citate de Hotnews.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Premierul Ludovic Orban a confirmat, luni, că prezentarea programului economic va fi făcută miercuri, alături de preşedintele Klaus Iohannis.

„Obiectivul nostru e ca în maxim o lună să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”, a spus premierul.


Programul este pe termen mai lung, mai exact pe cinci ani, şi conţine proiecte de investiţii de multe miliarde de euro. Va fi, practic, un program de guvernare al PNL, potrivit sursei citate.

Ludovic Orban a vorbit în mai multe rânduri de proiecte avute în vedere pentru relansarea economiei. Unul dintre acestea vizează înfiinţarea de către stat a unui fond de investiţii pe model polonez. Fondul va avea o capitalizare de 300 de milioane de euro şi va fi listat pe bursă. Despre plan, Orban a mai spus că vor fi mobilizate toate resursele financiare pentru marile obiective de infrastructură de transport, de infrastructură energetică, de infrastructură în domeniul sănătăţii, educaţiei, în domeniul comunicaţiilor şi în domeniul agriculturii.

Resursele financiare pot fi atrase din partea finanţatorilor instituţionali, cât şi din zona fondurilor europene. De asemenea mai pot fi obţinute finanţări prin emisia de titluri, prin împrumuturi, fie pe piaţa internaţională, fie pe piaţa internă.

În urmă cu o săptămână, Orban a declarat, după o vizită pe şantierul autostrăzii Comarnic-Braşov, că Guvernul va aloca resurse impresionante pentru modernizarea infrastructurii, susţinând că aceasta este prioritatea zero, în scopul unirii provinciilor istorice şi creşterii perspectivelor de dezvoltare pentru toate regiunile.

El şi-a exprimat dorinţa ca în şase ani să existe o conexiune a Braşovului cu toate regiunile.

„Vreau ca peste 6 ani - ştiţi vorba «toate drumurile duc la Roma» -, când voi veni în Braşov, să spun 'toate drumurile duc la Braşov”, a mai spus Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: