Pierderi de 8 milioane de euro pentru legumicultorii români, din cauza unei erori politice

Pierderi de 8 milioane de euro pentru legumicultorii români, din cauza unei erori politice

Legumicultorii români pierd bani importanţi din cauza unei erori politice

Legumicultorii români vor pierde 8 milioane de euro, cam 70% din finanţarea europeană, din cauza unei greşeli politice. Ministerul Agriculturii a omis să notifice Comisia Europeană asupra numărului real de legumicultori care au nevoie de susţinere, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: „Guvernul PSD a notificat la 1 august 3.450.000 de euro, aveau ocazia până la 16 octombrie să modifice suma ţinând cont de previziunile pe această schemă cu suprafeţe şi producţii, nu a făcut-o”.

Practic, un fermier va primi doar 2.300 de euro pe hectar în loc de 7.600 de euro, cât ar fi trebuit, iar banii aceştia nu vor fi suficienţi ca să-şi acopere cheltuielile.

Aurel Tănase, preşedinte Organizaţia Interprofesională pentru Produse Agroalimentare: „Dacă Ministerul Agriculturii nu şi-a făcut datoria şi nu a notificat în august, să facă bine să ia de la bugetul naţional”.

Aceste pierderi lovesc legumicultorii mai tare, după ce deja cererea pentru legume a scăzut. În această perioadă, românii cumpără mai puţin şi preferă produsele neperisabile în locul celor proaspete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: