Patronul fostului Sidex Galaţi: Am fi bucuroşi dacă Guvernul ar reuşi să facă infrastructura

Patronul fostului Sidex Galaţi: Am fi bucuroşi dacă Guvernul ar reuşi să facă infrastructura

Sanjeev Gupta, patronul preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi fostul Sidex Galaţi, se întâlneşte cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta despre îmbunătăţirile de care are nevoie combinatul.

La întâlnire, care are loc la Palatul Victoria, va participa şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
 
Anterior, patronul fostului Sidex Galaţi, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că sunt câteva îmbunătăţiri importante care ar trebui făcute la combinat, precum infrastructura, dar că acest lucru nu este „treaba lui”, deşi, dacă i se cere, se va implica.
 
"Sunt câteva lucruri care trebuie făcute pentru Galaţi. Avem nevoie de îmbunătăţiri pe partea de infrastructură. Desigur, am fi foarte bucuroşi dacă Guvernul ar reuşi să găsească soluţii, pentru că nu este treaba noastră să creăm infrastructură pentru combinatul de la Galaţi, dar dacă este nevoie de participarea noastră, o putem face, pentru că dacă combinatul de la Galaţi trebuie să crească, şi noi vrem să crească, şi infrastructura trebuie", a subliniat Gupta, scrie Agerpres.
 
 
Preşedintele executiv al GFG Liberty Steel şi-a exprimat încrederea în susţinerea Guvernului şi pe mai departe, în condiţiile în care investiţiile la Galaţi vor continua în perspectiva creşterii vânzărilor pe plan intern, dar a afirmat că pentru menţinerea unei producţii de minimum două milioane de tone de oţel pe an la Galaţi şi în perspectiva creşterii la trei milioane de tone este nevoie inclusiv de ajutorul Executivului din România.
 
Omul de afaceri a precizat însă că nivelul şi valoarea investiţiilor programate a se realiza în combinatul de la Galaţi nu vor fi diminuate. "Ne aşteptăm la o reducere de 20-30%. Şi România este deja impactată de acest lucru. Ne aşteptăm ca pentru următoarele nouă - 12 luni acest fenomen să continue. Ne-am adaptat producţia la acest nivel redus al cererii şi nu cred că situaţia se va schimba în perioada imediată", a spus Sanjeev Gupta. Gupta a menţionat că pentru reducerea efectelor economice ale pandemiei s-au luat o serie de măsuri, printre care aceea a şomajului tehnic timp de trei zile, prin rotaţie, pentru personalul TESA, însă o concediere în masă a angajaţilor la Galaţi sau în alte combinate ale Grupului nu este luată deocamdată în calcul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: