Orban, clarificări despre regulile la plajă: avem voie cu cearşaful?

Orban, clarificări despre regulile la plajă: avem voie cu cearşaful?

Şi cearşafurile vor fi permise pe plajă, dar cu respectarea unor reguli Sursa ABADL

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că pe plaje va fi permis accesul cu cearşaf sau prosop, el oferind clarificări la legislaţia care prevedea reguli doar pentru şezlonguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul a precizat că Guvernul va specifica foarte clar că este permis pe anumite zone de pe plajă ca oamenii să vină cu cearşaf, cu prosop.

„În hotărârea de Guvern pe care am dat-o referitor la deschiderea plajelor, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu şezlonguri, care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire, pentru că asta nu înseamnă că noi interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată ca oamenii care nu au resurse financiare să îşi achiziţioneze şezlonguri cu câte 8-10 lei să poată să vină cu prosopul, cu cearşagul.

Sensul nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea de a-şi lua şezlong, ci sensul era că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje că sunt la mare sau că sunt la lac, accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare”, a declarat Ludovic Orban.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi Hotărârea nr. 26, care cuprinde toate măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie.

Referitor la plaje, documentul arată: „Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului, apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: