Orban, despre impozitarea IT-iştilor: Nu am nimic cu ei. Este vorba despre principiul echităţii fiscale

Orban, despre impozitarea IT-iştilor: Nu am nimic cu ei. Este vorba despre principiul echităţii fiscale

Foto Sever Gheorghe

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că, atunci când a vorbit despre impozitarea IT-iştilor, a vorbit despre un principiu - cel al echităţii fiscale, considerând că nu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale. Potrivit lui Orban, pe acelaşi principiu care funcţionează acum ar trebui scutiţi, de exemplu, profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-işti.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Este o declaraţie în care am vorbit despre principiul echităţii fiscale, iar în acel context am făcut acea declaraţie. Sunt adept al echităţii fiscale şi consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale şi am exemplificat cu IT-iştii. Nu am nimic cu IT-iştii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiţi de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim şi pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-işti", a declarat Ludovic Orban, duminică, pentru HotNews.ro.
 
El a reamintit că această măsură a fost luată în timpul guvernării Adrian Năstase, pentru a împiedica exodul IT-iştilor, spunând însă că sunt o mulţime de alte categorii profesionale care pleacă din ţară.
 
Liderul PNL a mai spus că nu îşi retrage declaraţiile, subliniind că este vorba despre un principiu ca toţi să fie trataţi egal.
 
"Eu ce am spus nu retrag. Repet, este vorba despre principiul echităţii fiscale şi despre faptul că nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalţi", a adăugat liderul PNL.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările