Orban anunţă noi restructurări: Mai trebuie să scuturăm din agenţii şi autorităţi, aşa cum am făcut în ministere

Orban anunţă noi restructurări: Mai trebuie să scuturăm din agenţii şi autorităţi, aşa cum am făcut în ministere

Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că ia în calcul noi restructurări în agenţii şi autorităţi, aşa cum s-au operat deja la ministere, impunându-se o "concentrare administrativă", care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mai trebuie să mai scuturăm din agenţii, autorităţi, aşa cum am scuturat din ministere. Să mai scuturăm un pic din agenţii, autorităţi, oficii, tot felul de inspecţii şi aşa mai departe. Trebuie o concentrare administrativă, care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate care nu au de lucru şi atunci, ca să îşi găsească de lucru, până la urmă îi deranjează pe oameni, pe firme, pe administraţiile locale, tocmai ca să îşi găsească de lucru", a arătat Orban.

La sfârşitul lunii ianuarie, şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, anunţa reducerea numărului de direcţii şi de angajaţi din mai multe ministere, între care Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor şi Ministerul Muncii, spunând că, după reducerea numărului de ministere, fiecare minister are sarcina de a propune restructurare.

"La Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor, prin Hotărârea de Guvern adoptată astăzi (marţi – n.r.) numărul de direcţii din cadrul Ministerului, dacă înainte erau două ministere, Transporturile şi Comunicaţiile care aveau un număr de 21 de direcţii, în urma comasării au rezultat 14 direcţii, iar din şase direcţii generale au rezultat trei direcţii generale ca urmare a reorganizării”, a spus Dancă marţi seară, la finalul şedinţei de Guvern.
 
Acesta a precizat că la Transporturi, din nouă secretari de stat au rămas doar şase, iar numărul de posturi al noului minister este de 584 de angajaţi, faţă de 721, cât aveau anterior cele două ministere comasate. 
 
La Ministerul Muncii a fost redus numărul angajaţilor cu 21 la sută, de la 424 de posturi la 346, reprezentând o economie de 9 milioane de lei în ceea ce priveşte cheltuielile de personal. 
 
Tot la Ministerul Muncii, a fost redus numărul de direcţii, iar numărul secretarilor de stat şi al personalului care lucra la cabinetele acestora este, de asemenea, mai mic.
 
"Fiecare minister are sarcina de a veni cu propunerea de reorganizare astfel încât prin acest proces de restructurare într-o primă etapă pe care a realizat-o prin reducerea numărului de ministere, a doua etapă la nivelul ministerelor să reducem funcţiile de demnitate publică inutile şi aparatul care le deservea”, afirma atunci Ionel Dancă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: