O parte din tezaurul ţării pleacă în Spania. Licitaţia pentru asigurarea comorii va avea loc pe 26 aprilie

O parte din tezaurul ţării pleacă în Spania. Licitaţia pentru asigurarea comorii va avea loc pe 26 aprilie

Foto Muzeul Naţional de Istorie al României

O parte din tezaurul României va pleca în curând în Spania, Muzeul Naţional de Istorie organizând deja o licitaţie pentru asigurarea bunurilor, potrivit unui anunţ publicat joi în SEAP.

Obiectul licitaţiei îl reprezintă „Servicii de asigurări bunuri culturale mobile ce fac parte din cadrul Expoziţiei Tezaure arheologice din România – rădăcini dacice şi romane, organizată la Muzeul de Arheologie, Madrid”.
 
Pentru a fi acceptaţi la licitaţie, ofertanţii vor prezenta o listă a principalelor prestări de servicii realizate în ultimii 3 ani, raportaţi la termenul limită de depunere a ofertelor, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. 
 
Ofertantul va prezenta copii ale contractelor sau ale paginilor din contract, proces verbal de recepţie, recomandări din partea beneficiarilor/certificate/orice alte documente pe care ofertantul le consideră relevante pentru demonstrarea îndeplinirii cerinţelor minime de calificare referitoare la experienţa similară – servicii de asigurare, emise sau contrasemnate de o autoritate contractantă ori de către clientul privat beneficiar care să indice valoarea, perioada şi locul prestării serviciilor şi să menţioneze dacă au fost efectuate în conformitate cu normele profesionale din domeniu şi prin care să se demonstreze prestarea serviciilor prezentate, respectiv dacă serviciile au fost duse la bun sfârşit. 
 
„Completare DUAE de către operatorul economic (lider, asociat, terţ susţinător, după caz). Deoarece în DUAE autoritatea contractantă a bifat α: Indicaţie globală pentru toate criteriile de selecţie, operatorul economic se poate limita la completarea secţiunii a din partea IV fără să trebuiască să completeze nicio altă secţiune din partea IV.
 
Ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire va prezenta lista principalelor prestări de servicii realizate în ultimii 3 ani, raportaţi la termenul limită de depunere a ofertelor, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi, din care să rezulte că a prestat servicii de asigurare. Persoanele juridice străine vor ataşa copii după documentele similare, însoţite de traducere autorizată. Documentele vor fi postate în SEAP în copie lizibilă semnate cu semnatura electronică extinsă”, se arată în anunţ.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 26 aprilie, ora 15.00, valoarea contractului fiind estimată la 450.000 de lei, banii urmând a fi alocaţi din fonduri bugetare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările