O nouă amânare, de cel puţin trei ani, pentru autostrada Ploieşti-Braşov

O nouă amânare, de cel puţin trei ani, pentru
autostrada Ploieşti-Braşov

Compania Naţională de Autostrăzi vrea să finanţeze din fonduri europene completarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Autostrada Ploieşti-Braşov, lucru care ar întârzia acest proiect cu cel puţin trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus pe 13 august aplicaţia de finanţare pentru proiectul „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada Bucuresti-Brasov, tronson Ploieşti-Braşov”, în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, scrie Economica.net.

Cu toate acestea, contractul are o durată de 35 de luni, ceea ce înseamnă că demararea propriu-zisă a construcţiei va întârzia cu cel puţin trei ani.

Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienţa economică a reţelei de transport din România.

Rezultatele aşteptate:

1. Completarea/ Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF), ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare (norme,normative, standarde, legi etc.);

2. Elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) şi asistenţă tehnică până la obţinerea autorizaţiei de construire de catre Beneficiar (CNAIR);

3. Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE), ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);

Valoarea totală a proiectului este de 57,53 milioane de lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 37.891.761,82 lei, 15% contribuţia proprie – 6.686.781,50 lei, restul de 12.947.547,07 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 35 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările