Noul director Tarom: „Sunt pilot, nu mercenar“

Noul director Tarom: „Sunt pilot, nu mercenar“

Valentin Gvinda FOTO Facebook

Valentin Gvinda, al cincilea director pe care Tarom îl are în acest an, a reacţionat pe Facebook la atacurile pilotului Emil Dobrovolschi, cel care a criticat schimbările de la vârful companiei naţionale aeriane.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu sunt Pilot si nu sunt mercenar...am început această profesie în 1981, atunci când alţii care judecă acum, nici nu se născuseră încă, şi pentru ca toată lumea să ştie, nu sunt înregimentat politic şi nici nu am fost vreodată, nici măcar atunci când unii dintre voi eraţi încă la grădiniţă şi care pentru că acum sunteţi băieţi mari, ar fi trebuit să ştiţi măcar că în acea vreme, era obligatoriu să fi membru de partid ca să ieşi pilot comandant...eu prima calificare de pilot comandant am primit o în 1987...
 
Eu nu am venit în Tarom nici ieri şi nici acum o lună, activitatea mea de pilot este publică, şi firesc sunt mândru de ea după 38 de ani de zbor, începută în aviaţia utilitară, AACR şi aici la Tarom, unde voi cei de azi atât de obedienţi şi malţtioşi, vă arătaţi nemulţumirea unei schimbării pe fb...Şi tot pentru voi, cei răzvrătiţi şi nemulţumiţi vă sugerez să veniţi să discutăm direct chestiunile care vă frământă şi care vă neliniştesc...încetaţi vă rog cu văicărelile şi mizerile pe fb, arătaţi vă demnintatea de piloţi dacă vorbiţi despre această profesie sau dacă cu adevărat vă pasă de Tarom...Eu nu fac parte a vreunui grup de interese şi mă bucur că este aşa, iar cei ce mă cunosc cu adevărat pot confirma acest fapt.
 
Şi vă mai spun ceva....calitatea umanp în această breaslă nu se cunatifică în MTOW ul avionului pe care l zbori...şi nici câte bmw uri sau bilete de avion ai vândut la viaţa ta....aviz amatorilor de funcţii înalte şi care şi azi plâng pe la uşile demnitarilor să le primească...”, a scris Gvinda pe pagina sa de Facebook. 
 
Soţul purtătoarei de cuvânt a preşedintelui Iohannis, Emil Dobrovolschi, care este pilot al companiei Tarom, s-a arătat extrem de revoltat de schimbarea din funcţie a directorului general Mădălina Mezei, sugerând că înlocuirile succesive ale cadrelor de conducere a companiei aeriene sunt făcute de „analfabeţi care scriu «mi-au» într-un cuvânt“
 
„Noi, piloţii, nu facem politica. Pilotăm avioane si ducem pasageri la destinaţie, in siguranţa. Am tăcut si ne-am înghiţit amarul cand ne-au pus şefi tot felul de mercenari si oameni fără nicio experienta, cand analfabeţi care scriu ,,mi-au" intr-un cuvânt au ajuns mari şefi in minister si ,,aveau grija de aviatie". Am tăcut văzând compania Tarom ajungând sa fie alungată din birourile din Otopeni încât am ajuns sa stam pe canapele pe holuri in timp ce in birourile noastre stau companii concurente. Acum politrucii ne schimba din răzbunare al patrulea manager general, unul crescut in Tarom si care are cu adevărat planuri de viitor si noi tăceam???", a scris Emil Dobrovolschi pe Facebook.
 
Mădălina Mezei, directorul Tarom revocat din funcţie marţi seară, a confirmat că motivul real al demiterii sale a fost faptul că a refuzat să menţină la sol aeronavele companiei în ziua moţiunii, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: