Noi reguli pentru românii care lucrează în străinătate, cuprinse într-un proiect al Ministerului Muncii

Noi reguli pentru românii care lucrează în străinătate, cuprinse într-un proiect al Ministerului Muncii

Noi reguli pentru românii care lucrează în străinătate vor fi cuprinse într-un proiect al Ministerului Muncii, după cum a anunţat miercuri Raluca Turcan, precizând că modificările vizează protecţia angajaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pregătim, la Ministerul Muncii, un proiect de modificare a Legii privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, lege adoptată în anul 2000. Sensul acestor modificări este de a introduce garanţii suplimentare pentru românii care merg să lucreze în străinătate, atât în ceea ce priveşte legalitatea contractelor cu angajatorii din statul de primire, cât şi condiţiile specifice de călătorie şi siguranţa transportului până în ţara de destinaţie”, a afirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan.
 
Potrivit acesteia, legea va institui o colaborare mult mai strânsă între agenţiile de plasare a forţei de muncă şi Inspecţia Muncii, tocmai pentru ca instituţia să fie informată cu privire la persoanele angajate în străinătate înainte ca acestea să plece din ţară. 
 
„Am avut astăzi o primă întâlnire cu reprezentanţii agenţiilor de recrutare şi ai transportatorilor rutieri de persoane, pentru a-i invita să vină cu observaţii şi propuneri pe marginea proiectului de modificare a legii. Conform proiectului propus de Minister, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor avea obligaţia de a asigura transportul lucrătorilor români la destinaţie, în cazul în care este vorba de un grup de persoane. Chiar în cursul acestei prime discuţii au fost deja formulate propuneri de colaborare între cele două părţi, astfel încât transportul lucrătorilor să fie monitorizat, să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă rutieră şi sanitară, dar şi condiţiile specifice de intrare pe teritoriul statului respectiv. 
 
Tocmai pentru că nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute la frontieră, am rugat transportatorii să furnizeze pasagerilor, încă din momentul rezervării transportului, toate informaţiile privind documentele necesare la graniţă. Inspecţia Muncii va sprijini companiile în acest demers”, a încheiat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările