Nicuşor Dan, discuţii cu ministrul Energiei: Urmează paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN

Nicuşor Dan, discuţii cu ministrul Energiei: Urmează paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN

FOTO: Inquam Photos / George Calin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe parcursul căreia a reafirmat intenţia Primăriei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am avut azi o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a continua discuţiile despre îmbunătăţirea sistemului de termoficare al Bucureştiului. Am reafirmat intenţia Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN, pentru a avea un sistem de producţie şi distribuţie a energiei termice aflat sub controlul municipalităţii, deci mai eficient şi mai simplu de gestionat.
 
Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN”, a transmis edilul pe pagina sa de Facebook.
 
 „Autorităţile centrale susţin această soluţie, pe care eu o consider un element extrem de important în efortul de a asigura buna furnizare a apei calde şi căldurii în Bucureşti.”, a transmis Nicuşor Dan.
 
În luna ianuarie a acesti an, Nicuşor Dan a anunţat intenţia Municipalităţii de a cumpăra Elcen, menţionând însă că pentru realizarea acestui deziderat trebuie să fie obţinut acordul Guvernului şi al Consiliului General al Capitalei.
 
„Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea - pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General şi este nevoie de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi prin Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a precizat Dan în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Capitalei,
 
Nicuşor Dan a estimat că, „în cel mai fericit scenariu”, achiziţia ar putea fi realizată în luna mai.
 
„În cel mai fericit scenariu, undeva în luna mai ar trebui să avem achiziţia făcută. Pentru a reface acea evaluare, termenul este de o lună - o lună şi jumătate şi, în rest, toţi ceilalţi sunt paşi procedurali. Adică, o hotărâre de consiliu, hotărârea consiliului creditorilor, o decizie din partea Ministerului, aviz de la Consiliul Concurenţei. (...) Am avut, dincolo de acest anunţ formal de intenţie, pe care l-am trimis ieri, am avut doar discuţii informale cu fiecare dintre aceşti actori. Sunt foarte optimist”, a mai spus el.
 
Edilul general a reliefat că achiziţia Elcen ar permite o reducere a cheltuielilor, dar şi o adaptare a producţiei la nevoile de căldură şi apă caldă ale Bucureştiului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările