Ministrul Muncii susţine că angajatorii din mediul privat pot majora salariile cu 200 de lei, iar această creştere nu va fi taxată de către stat

Ministrul Muncii susţine că angajatorii din mediul privat pot majora salariile cu 200 de lei, iar această creştere nu va fi taxată de către stat

FOTO: Inquam  Photos/ Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că angajatorii din mediul privat vor putea acorda o mărire salarială de 200 de lei, iar aceasta nu va fi taxată de către stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul a fost întrebat, duminică, la Antena 3, dacă urmează o majorare salarială pentru angajaţii din mediul privat.
 
„Este o măsură pe care deja am luat-o ţinând cont de ceea am spus în programul Sprijin pentru România şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat. Este o măsură pusă la dispoziţia mediului privat acolo unde îşi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor, dar nici să creăm o obligaţie şi nici să mai taxeze statul această sumă pentru că traversăm o situaţie nu tocmai fericită”, a afirmat Marius Budăi, transmite News.ro.
 
Întrebat dacă rămâne la latitudinea angajatorilor din mediul privat dacă vor acorda această mărire, ministrul Muncii a răspuns: „Acolo unde angajatorii îşi vor permite această creştere intermediară până la o creştere a salariului minim o vor acorda angajaţilor pentru că sunt şi dumnealor interesaţi să îşi păstreze angajaţii într-o piaţă concurenţială tot mai dură. (...) Vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaţilor pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările