Ministrul Muncii: Minerii vor avea banii în conturi în zilele viitoare. Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante au fost parcurse

Ministrul Muncii: Minerii vor avea banii în conturi în zilele viitoare. Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante au fost parcurse

Foto: Gov.ro

Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante către cei peste 4 000 de mineri angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii viraţi în conturi, aşa cum am stabilit cu reprezentanţii sindicali, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

”Am parcurs trei etape importante până să ajungem la o soluţie care să asigure plata salariilor şi beneficiilor restante.”, a precizat Raluca Turcan.
 
Ministrul a făcut referire la modificările legislative care să permită utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale care să permită practic plata salariilor pentru angajaţii CEH S.A., precizând că, prin modificarea normelor metodologice ale aceleiaşi legi, s-a asigurat suma necesară pentru plata creanţelor salariale de către CEH S.A.
 
”Am discutat cu reprezentanţii minerilor un calendar al plăţilor care să ne permită să asigurăm, financiar, atât plata salariilor restante, cât şi a celorlalte beneficii precum tichetele de masă şi costurile cu transportul la şi de la locul de muncă. În aceeaşi zi, 22 februarie, am semnat un acord care a avut drept rezultat încheierea protestelor şi ieşirea minerilor din subteran.”, a transmis Raluca Turcan.
 
De asemenea, potrivit acesteia, a doua zi după încheierea acordului, în 23 februarie, au fost virate deja în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanţelor salariale pentru luna ianuarie 2021. 
 
”Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăţi s-au făcut cu 2 zile în avans faţă de calendarul agreat cu reprezentanţii sindicatelor minerilor.”, a anunţat ministrul Muncii.
 
Raluca Turcan a menţionat că, astăzi, a fost adoptată prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă şi transportul, sume restante din ultimele 10 luni. 
 
”Plăţile se derulează prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, prin agenţia judeţeană Hunedoara şi sunt în sumă totală de 11 milioane lei.”, a informat ministrul. 
 
”Îmi doresc ca efortul pe care l-am făcut împreună cu Ministerul Energiei, cu reprezentanţii minerilor, cu colegii din Guvern să însemne nu doar finalul unui conflict de muncă, ci şi un impuls pentru accelerarea procesului de reorganizare a CEH S.A. care să permită o redresare pe termen lung a activităţilor din zonă.”, a încheiat Raluca Turcan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările