Ministrul Muncii anunţă dublarea personalului din casele de pensii. Cum vor fi platiţi noii angajaţi

Ministrul Muncii anunţă dublarea personalului din casele de pensii. Cum vor fi platiţi noii angajaţi

Foto: shutterstock

Personalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) se va dubla în perioada imediat următoare, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, precizând că vor fi angajaţi între 1.000 şi 2.000 de salariaţi, a căror salarizare va fi asigurată din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană", a afirmat Turcan, potrivit Agerpres.
 
Raluca Turcan precizează că există oarecare îngrijorări cu privire la resursa umană care va trebui recrutată, subliniind că una dintre soluţii poate fi reangajarea personalului instituţiei aflat acum la pensie.
 
"Am cerut prin CNPP şi direct, prin discuţiile pe care le-am avut la nivel de judeţe, să se gândească deja de unde să ia aceşti oameni, pentru sunt foarte importanţi. Gândiţi-vă că pe mâinile lor intră dosare care au 50 de câmpuri de analiză în softul pe care l-am creat deja şi orice greşeală acolo poate să ducă la o calculare distorsionată a pensiilor. E o provocare să găsim oameni buni. O soluţie este să aduci oameni care au mai lucrat în casele de pensii şi s-au pensionat", a adăugat ministrul Muncii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările