Ministrul Energiei le cere românilor să fie mai cumpătaţi cu privire la consumul de energie: „Ar trebui să ne obişnuim să nu mai fim aşa pro-consum”

Ministrul Energiei le cere românilor să fie mai cumpătaţi cu privire la consumul de energie: „Ar trebui să ne obişnuim să nu mai fim aşa pro-consum”

FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a îndemnat pe români să fie mai cumpătaţi în ceea ce priveşte consumul de energie, duminică, într-o intervenţi televizată. De altfel, ministrul a subliniat că nu trebuie să existe profitori de pe urma crizei energetice şi „anumiţi intermediari să câştige”.

Virgil Popescu a declarat, duminică, la B1 TV că ar trebui să fim mai moderaţi în ceea ce priveşte consumul de energie.
 
„Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice şi anumiţi intermediari să câştige. Am aprobat în Guvern un proiect de ordonanţă şi de la 1 februarie venim în sprijinul românilor cu mai mult, practic ridicăm plafonul de consum la energie electrică de la 300 la 500 kW şi la gaze naturale de la 200 la 300 mc. Cred că ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi. Cei care consumă până în 50 0kW vor plăti 0,68lei/kW, cât plăteau şi înainte, iar pentru cei care consumă mai mult, plafonul scade de la 1 leu, la 0,80 lei/kw”, a arătat Virgil Popescu. 
 
Totodată, ministrul Energiei a explicat cum vor scădea facturile la energia electrică. „Deci pentru un consumator care înainte consuma să zicem 400 kW, pe vechea lege pentru consumul din ianuarie nu se încadrează în consum, îi vine plafonul de 1 leu, factura o să îi vină 400 de lei în ianuarie, iar din februarie vine 400 de kW, înmulţit cu 0,68lei/kw pentru că se încadrează în consum şi se aplică discountul şi vine 272 lei factura. Observăm o diferenţă substanţială”, a declarat Popescu.
 
Ministrul Virgil Popescu a mai arătat, pentru consumatori, că există varianta de a schimba furnizorul. „Dacă consumăm mai mulţi kW atunci este plafonul de 0,80 lei, dar mai avem soluţia de schimbare de la orice furnizor la un mare producător român online, instant, în 3-4 minute, îţi vine contractul semnat pe e-mail şi te poţi muta la preţul acesta”, a declarat ministrul Energiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările