Ministrul Economiei: Terasele se deschid la 1 iunie, iar sezonul turistic pe litoral în 15 iunie

Ministrul Economiei: Terasele se deschid la 1 iunie, iar sezonul turistic pe litoral în 15 iunie

Terase în Centrul Vechi al Capitalei FOTO Inquam

De la 1 iunie se vor deschide terasele, urmând ca sezonul turistic pe litoral să se deschidă la data de 15 iunie, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a precizat că vineri va fi publicat un ordin comun cu Ministerul Sănătăţii pentru proprietari.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă vorbim de deschiderea turismului la data de 15 iunie, pot spune că ne gândim serios să dăm drumul la sezonul turistic în 15 iunie pe litoral, pentru că vorbim de o panta descrescătoare a cazurilor de coronavirus. Începând cu 1 iunie vom deschide terasele. Până mâine vom publica un ordin comun cu MS privind regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranţă”, a spus ministurl.

Vor fi reguli şi pentru deschiderea efectivă a hotelurilor, a precizat el. „Dacă va fi nevoie să deschidem şi restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim o creştere a îmbolnăvirilor. Vom găsi cele mai bune soluţii. Sunt optimist şi cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm şi mai mult măsurile de siguranţă”, a declarat Virgil Popescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: