Ministrul Economiei, despre preţurile mari de pe litoralul românesc: Dacă vrei să te duci într-un club de fiţe din Mamaia, plăteşti pentru acel club de fiţe

Ministrul Economiei, despre preţurile mari de pe litoralul românesc: Dacă vrei să te duci într-un club de fiţe din Mamaia, plăteşti pentru acel club de fiţe

Mamaia

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat că pe litoralul românesc sunt preţuri pentru toate buzunarele, dar şi că proprietarii de aici vor să câştige bani mulţi într-o perioadă mai scurtă de timp. Popescu a spus că litoralul românesc nu este unul ieftin, dar că preţurile nu sunt ”o barieră” pentru românii care vor să îşi petreacă concediile la Marea Neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Dacă vrei să te duci într-un club de fiţe din Mamaia, plăteşti pentru acel club de fiţe in Mamaia”, a susţinut el.

”Atâta timp cât cererea este mult mai mare decât oferta, ceea ce se întâmplă pe litoral în acest moment este o regulă de piaţă, simplu, elementară, nu trebuie să o inventăm noi. Evident că preţul nu este o barieră pentru românii care vor să se ducă la mare. Există preţuri mari, există clienţi pentru acele preţuri mari, pentru că altfel nu ar exista preţurile mari sau ar fi gol acolo, şi există preţuri mai medii şi preţuri mai mici pentru oameni care nu îşi permit acest lucru. Dacă vrei să te duci într-un club de fiţe din Mamaia, plăteşti pentru acel club de fiţe în Mamaia. Eventual te duci într-un club de fiţe din Mamaia, nu respecţi regulile şi, Doamne fereşte, mai pleci îmbolnăvit de acolo. Acolo trebuie să înţelegem. Nu cred că preţul pe litoralul românesc, că e mare ştim toţi, că litoralul românesc nu e un litoral ieftin, este o barieră în momentul de faţă pentru turişti, în condiţiile în care şi turismul extern este afectat. Aţi observat, Grecia, Bulgaria nu mai sunt deschise aşa către cetăţenii altor state, impun anumite restricţii, teste, cozi în vamă. Nu prea îţi mai vine să te duci în Grecia şi atunci te duci pe litoralul românesc. Acolo, pe litoralul românesc, fiind şi perioada mai scurtă de litoral, evident că proprietarii turismului vor să câştige aceiaşi bani într-o perioadă mai scurtă şi atunci preţul e mai scump. Dar observ că nu este o barieră în calea turiştilor”, a declarat Virgil Popescu, la Digi 24, marţi seara.
 
Ministrul Economiei a adăugat că îşi doreşte cât mai mulţi turişti români şi străini, în România, dar că mai este de lucru la preţuri şi calitatea serviciilor.
 
”Îmi doresc cât mai mulţi turişti în România şi îmi doresc şi tot mai mulţi turişti străini în România. Mai avem mult de lucru, inclusiv preţurile, calitatea serviciilor. Anul acesta e mai special”, a afirmat Popescu.
 
Virgil Popescu a menţionat că nu crede într-o plafonare a preţurilor sau o intervenţie a statului în turism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: