Mii de locuri de muncă disponibile la bursele organizate în mai multe judeţe din tară. Câţi oameni au fost angajaţi până acum

Mii de locuri de muncă disponibile la bursele organizate în mai multe judeţe din tară. Câţi oameni au fost angajaţi până acum

Foto: Facebook Raluca Turcan

Numărul contractelor de muncă a crescut, de la începutul anului, cu aproximativ 120.000, din care 34.000 în ultimele două luni, a transmis, marţi, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acesteia, din cele 34.000 de contracte noi de muncă, 4.000 au fost încheiate în urma întâlnirilor dintre angajatori şi cei care îşi caută un loc de muncă, facilitate de agenţiile judeţene de ocupare în cadrul burselor organizate până acum.
 
„Aproape 500 de agenţi economici, care au avut 6.000 de posturi vacante, au participat la bursele organizate până acum în judeţele Bihor, Botoşani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Dâmboviţa, Olt şi Maramureş, iar faptul că 4.000 dintre ele au fost ocupate ne încurajează să continuăm organizarea acestor întâlniri în toată ţara", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Raluca Turcan a participat marţi la o nouă bursă a locurilor de muncă, la Constanţa, unde au fost disponibile aproape 500 locuri de muncă, 70% dintre acestea fiind pentru studii superioare şi medii.
 
„Am discutat cu câţiva dintre cei 25 de angajatori participanţi, precum şi cu oamenii veniţi să se angajeze. Sper ca toţi cei care îşi găsesc un loc de muncă să îl şi păstreze şi să nu accepte nicio formă de venit la negru pentru că, pe termen lung, este în defavoarea lor", a subliniat ministrul Muncii.
 
Bursa locurilor de muncă de la Constanţa a fost cea de-a noua organizată în ţară de la începutul pandemiei.
 
Raluca Turcan a mai menţionat că Ministerul Muncii lucrează la dezvoltarea unei platforme care să integreze locurile de muncă vacante în instituţii publice sau în companii private, în acest fel încercând să vină în sprijinul celor care doresc să intre pe piaţa muncii. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările