Măsuri după situaţia de la Cluj: Toate zborurile vor fi avizate de Ministerul Transporturilor

Măsuri după situaţia de la Cluj: Toate zborurile vor fi avizate de Ministerul Transporturilor

Aglomeraţie pe aeroportul din Cluj

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că transporturile aeriene vor fi avizate de Ministerul Transporturilor, chiar dacă se fac de pe aeroporturi aflate în administrarea consiliilor judeţene. Măsura vine pentru a evita repetarea unor situaţii precum cea de la Aeroportul Cluj-Napoca, unde peste o mie de oameni s-au înghesuit, joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marcel Vela s-a referit, în declaraţia de presă de joi seara, la situaţia "neplăcută" creată pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

El a anunţat că, pentru a se evita pe viitor astfel de aglomerări, autorităţile au decis avizarea de către Ministerul Transporturilor a tuturor transporturilor aeriene, chiar dacă acestea se fac de pe aeroporturi care sunt administrate de Consiliile Judeţene.

"Începând de astăzi, autorităţile competente din România, cum ar fi Ministerul Transporturilor sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităţilor judeţene. (...) Prin acest articol, competenţa totală pentru decizia calendarului de aterizare/decolarea, acceptului de sosire sau plecare a unor aeronave intră în competenţa Ministerului Transporturilor", a spus Vela.

Peste 1.000 de români care vor să plece la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţi, joi, la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz.

FOTO Inquam Photos / Raul Ștef

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Inquam Photos / Raul Ștef
  • FOTO Inquam Photos / Raul Ştef
  •  FOTO Inquam Photos / Raul Ștef
  •  FOTO Mediafax / Raul Ștef
  • FOTO Inquam Photos / Raul Ștef
  • FOTO Mediafax / Raul Ștef
  • FOTO Mediafax / Raul Ștef
  • FOTO Mediafax / Raul Ștef
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: